Gyurcsány Ferencnek már rég távoznia kellett volna a magyar közéletből

Révész Máriusz a parlamentben arról beszélt, hogy a baloldal az elmúlt évtizedekben csak ártott Magyarországnak.

Magyar Nemzet
2021. 10. 25. 13:22
null
Révész Máriusz Politikus, Országgyűlési képviselő. 20211011 Budapest Fotó Bach Máté Magyar Nemzet Fotó: BACHPEKARYMATE
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Magyarországon a második világháború után a kommunisták hamar elnyomták a demokratikus kezdeményezéseket, és 1948-ra átvették a hatalmat 

– emlékeztetett napirend előtti felszólalásában Révész Máriusz, a Fidesz országgyűlési képviselője. Hozzátette: ezt követően megkezdődtek az államosítások, és ekkor lett például az Apró családé a szemlőhegyi villa.

Mint a kormánypárti politikus elmondta, ezután a szegénység és az elégedetlenség nőtt, ami elvezetett odáig, hogy 1956. október 23-án egy nép azt mondta: elég volt, és békés felvonulás vette kezdetét, ám két nappal később a parlament előtt már golyózáport zúdítottak a tömegre. – Ezután a kommunisták hívására megindult a szovjet hadsereg, akik leverték a forradalmat – mondta.

– A rendszerváltás után elkezdett Magyarországon működni a demokrácia, ám a baloldal magyarellenes kampányt folytatott, trükkök százait vetette be, és csődbe vitte az országot 

– hangsúlyozta Révész, kiemelve: 2006 őszén az emberek szembesültek az ország valódi állapotával.

– A tizenöt évvel ezelőtti események után brutális megtorlás következett, a jogállam csődöt mondott Magyarországon – húzta alá a kormánypárti politikus. – Lovasrohamot rendeltek el, azonosító jel nélküli rendőrök járták az utcákat, akik nem rendszeresített fegyvereket – mint vipera – használtak. Mindez csak politikai nyomásra történhetett – folytatta.

– Gyurcsány Ferencnek már rég távoznia kellett volna a magyar közéletből, ám még mindig itt van, és a baloldal legerősebb pártját vezeti

– hívta fel a figyelmet Révész Máriusz.

Völner Pál, a Igazságügyi Minisztérium államtitkára a válaszában szintén arról beszélt, hogy szégyenletes volt az 1945 utáni időszak Magyarországon, amikor a kommunisták választási csalással eltiporták a demokráciát. – 1956. október 23-a az erre adott nemzeti válasz volt – közölte a politikus.

– Akkor a kommunisták először a tömegbe lövettek, majd úgy tettek, mintha engedményeket adnának, aztán visszahívták a szovjet katonákat 

– emlékeztetett Völner.

– Az ezt követő évtizedek alatt a kommunisták csődbe vitték az országot, majd miután a Szovjetunió elbukott, a hazai baloldal új gazdákat keresett, akik újra és újra a hatalomba akarják őket segíteni – fejtette ki a politikus.

– Gyurcsány Ferenc hazugságokkal szerezte meg a hatalmat, amit 2006 őszén erőszakkal tartott meg, majd csődbe vitte az országot – rögzítette Völner.

– Most a baloldal a hatalom megszerzéséért egységet akar demonstrálni, ám hatalomra kerülve csak kiszolgáltatnák Magyarországot a piac és a globális tőke számára. Ettől meg kell menteni az országot 

– zárta válaszát az államtitkár.

Borítókép: Bach Máté

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.