időjárás 17°C Medárd 2023. június 8.
logo
A baloldal kormányfőjelöltje szerint a legfontosabb kérdés az illegális bevándorlók integrációja

Márki-Zay már rég beengedte volna a migránsokat

Magyar Nemzet
2021.10.26. 14:15 2021.10.26. 14:34
Márki-Zay már rég beengedte volna a migránsokat

Márki-Zay Péter már évekkel ezelőtt arról beszélt Kálmán Olgának, a Demokratikus Koalíció jelenlegi elnökségi tagjának, hogy fontos az illegális bevándorlóknak az integrációja, amiben Soros György is élharcos, hiába próbálja a baloldal miniszterelnök-jelöltje ezt letagadni. Hódmezővásárhely polgármestere néhány hete a CNN amerikai hírtelevíziónak is arról értekezett, hogy be fogja engedni a migránsokat Magyarországra, majd az október 23-i beszédében ismét Soros György védelmére kelt.

Amíg Magyarország az unió tagja, addig a kormány ezt nem tudja megakadályozni, különösen úgy nem tehet különbséget, hogy a fekete bőrű vagy a mohamedán vallású nem jöhet, a többi meg igen

– vélte Márki-Zay Péter, aki a bevándorláspárti nézeteit abban a könyvben fejtette ki, amit korábban Kálmán Olga írt róla. Továbbá a hódmezővásárhelyi városvezető szerint „a legfontosabb kérdés nem maga a bevándorlás, hanem az integráció”.  

A hódmezővásárhelyi városvezető annak a meglepő véleményének is hangot adott, hogy összességében inkább pozitív, mint negatív hatást gyakorolt a nagyszámú, egy időben történő bevándorlás egy adott térség gazdasági fejlődésére. 

A baloldal miniszterelnök-jelöltje szerint egy kanadai típusú, szereteten és elfogadáson alapuló társadalomra lenne szükség Magyarországon is, hogy legkésőbb egy generáció múlva sokkal befogadóbb legyen a társadalom, és a vegyes házasságból született gyerekek is lelkes hazafiakká váljanak.

Mint lapunk megírta, Gyurcsány Ferenc vezette baloldal miniszterelnök-jelöltje, Márki-Zay Péter egy korábbi nyilatkozatában megkérdőjelezte Soros György szerepét a migráció szervezésében. A szivárványkoalíció miniszterelnök-jelöltje szerint Soros nem akar behozni migránsokat Magyarországra, pedig a valóság ezzel szemben az, hogy az amerikai milliárdos nagyon sok bevándorlást pártoló nyilatkozatot tett – az EU-nak évente egyenesen egymillió migráns befogadását javasolta –, és több, hazánkban is aktív migrációpárti szervezetet támogat az alapítványain keresztül.

Emellett Márki-Zay Péter a napokban interjút adott a CNN amerikai hírtelevíziónak, amelyben beismerte, hogy be fogja engedni a migránsokat Magyarországra. 

– Amiben én változtatnék, az lényegében a gyűlöletkampány felszámolása és az emberséges bánásmód a menekültekkel, érkezzenek hozzánk akárhonnan 

– nyilatkozta a balliberális politikus.

Végül Márki-Zay az október 23-i, ünnepi beszédében Soros Györgyöt kezdte védeni, letagadva az amerikai milliárdos szerepét a migránsok betelepítésében, ahogy korábbi nyilatkozatában is tette. – Hazugságkampányok fognak következni, migránsbetelepítéssel, áremeléssel és Gyurcsánnyal fognak vádolni bennünket azok, akik 12 év alatt nem tudtak semmit rábizonyítani Gyurcsány Ferencre […], miközben Soros Györgyről még egyetlenegy migráns betelepítését sem tudták bebizonyítani – mondta múlt szombaton Márki-Zay.

Ahogy arra az Origó cikke is rámutatott, Soros György 2016-ban elmondta, céljuk, hogy befektessenek startupokba, már meglévő cégekbe, társadalmi hatású kezdeményezésekbe és olyan vállalkozásokba, amelyeket migránsok és menekültek indítottak. Ezek a befektetések sikeresek kell legyenek.

– Elsődleges célunk azonban az, hogy olyan termékeket és szolgáltatásokat hozzunk létre, amelyek valóban előnyösek a migránsok és a befogadó közösségek számára 

– olvasható.

Tudvalevő, hogy Soros évek óta próbálkozik az örökkötvény nevű ötletével is, aminek részeként lakáshoz, szavazati joghoz és különféle szociális segélyhez jutnának az illegális bevándorlók. Az örökkötvények révén gyakorlatilag megnyílna az út a korlátlan illegális migráció előtt, Brüsszel pedig képes lenne szankcionálni azon tagállamokat, amelyek ellenzik a migrációt, másrészt így az Európai Unió mindegyik ország belügyeibe bele tudna szólni. Tehát Márki-Zay Péter állításával ellentétben Soros György mindent megtesz a migránsok betelepítése érdekében.

Borítókép: MTI/Balogh Zoltán

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.