Márki-Zayéknak is dolgozott a sok millió forinttal és szavazólapokkal balesetet szenvedett férfi + videó

Hódmezővásárhely polgármestere bevallotta, hogy ismeri a férfit.

Magyar Nemzet
2021. 10. 01. 9:12
Mrki-Zay Pter
Budapest, 2019. mrcius 15. Mrki-Zay Pter, Hdmezvsrhely fggetlen polgrmestere (Mindenki Magyarorszga Mozgalom) beszl az ellenzki prtok demonstrcijn Budapesten a Szabad sajt tjn 2019. mrcius 15-n, az 1848/49-es forradalom s szabadsgharc emlknapjn. MTI/Mnus Mrton Fotó: Mónus Márton
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Márki-Zay Péter elismerte a Mediaworks Hírcentrumának, hogy ismeri azt a férfit, aki a múlt héten az M3-as autópályán balesetet szenvedett gépjárművet vezette. Az illető Barta László. Sőt azt követően is találkoztak és beszéltek telefonon, miután 2019-ben Barta otthagyta a Mindenki Magyarországa Mozgalom operatív vezetését.

Egy ózdi volt jobbikos önkormányzati képviselő, Fidrus Péter a Facebookon hozott nyilvánosságra egy privát levelezést, amiben azt kifogásolja, hogy a balesetet szenvedett autó vezetője, Barta László romákat szállított Ózdra annak érdekében, hogy befolyásolja a szavazást.

 Fidrus a Mediaworks Hírcentrumának arról beszélt, hogy választási csalás történt, ami a Jobbikhoz köthető, azon belül is a karlendítésével a figyelem középpontjába kerülő Farkas Péter Barnabáshoz, Ózd alpolgármesteréhez.

Mint ismeretes, az M3-as autópályán balesetet szenvedő gépjárműből előválasztási szavazólapok kerültek elő és tizennyolcmillió forint. Azt, hogy az autóban miért volt nagy összegű készpénz és szavazólapok, a mai napig nem tudni. 

A gyanús ügy szálai pedig úgy tűnik, a Jobbikhoz, Márki-Zay Péterhez és Ózdhoz vezetnek.

Mint ismert, a botrányos ózdi előválasztás koordinátora volt az a férfi, aki október 22-én a luxus BMW-jével súlyos balesetet szenvedett az M3-as autópályán, Gödöllő térségében. A járműben több köteg „előválasztási" szavazólap és nagy mennyiségű készpénz is volt. Az autót vezető Barta László Hódmezővásárhely polgármesterének a pártjában, az MMM-ben politizál, de Ózdon az volt a feladata, hogy az antiszemita botrányba keveredett Farkas Péter Barnabásnak, a település jelenlegi alpolgármesterének az előválasztási kampányát segítse, ami végül sikertelenül zárult, mivel Farkas kikapott az ellenfelétől a baloldal házi versenyén.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.