időjárás 6°C Melinda, Vivien 2021. December 2.
logo

Novák Katalin: Újabb bölcsődeépítési pályázat indul

Magyar Nemzet
2021.10.18. 11:13 2021.10.18. 12:06
Novák Katalin: Újabb bölcsődeépítési pályázat indul

Elkészült a bölcsődemintaterv-katalógus, amely az önkormányzatoknak és egyházaknak nyújt segítséget a bölcsődetervezésben – közölte a családokért felelős tárca nélküli miniszter hétfőn a Facebook-oldalán.

Jó hír az új bölcsődét, mini bölcsődét, vagy családi bölcsődét tervező háromezer lakosú, vagy afeletti települések önkormányzatainak, valamint az egyházaknak: hamarosan újabb bölcsődeépítési pályázat nyílik meg számukra – jelentette be a családokért felelős miniszter.  Novák Katalin videójában azt mondta, folytatódik a bölcsődeépítési program, novemberben újabb 50 milliárd forintos pályázat indul, amelyre önkormányzatok és egyházak jelentkezhetnek. Minibölcsődéket és családi bölcsődéket hozhatnak majd létre akár az egészen nagy, sok férőhelyes bölcsődéig.

A Lechner Tudásközpont összeállított egy bölcsődei mintaterv-katalógust; a pályázók olyan mintaterveket kapnak ingyenesen, amelyeket felhasználhatnak majd az új intézmények létrehozásakor.

Novák Katalin kitért arra: azt szeretnék, ha minden olyan családban, ahol a pici gyermek mellett dolgoznak a szülők és nincs nagyszülő, aki vigyázni tudna a kicsire, bölcsődét vehetnének igénybe.

A tárca nélküli miniszter a videóhoz írt bejegyzésében jelezte: a bölcsődeépítési pályázatra a háromezer lakosú vagy annál nagyobb települések önkormányzatai, valamint az egyházak jelentkezhetnek majd.

Borítókép: Bach Máté/Magyar Nemzet