Távozik a Momentum éléről Fekete-Győr András

A Momentum elnökének a saját tisztségébe került miniszterelnök-jelölti szereplése.

Magyar Nemzet
2021. 10. 10. 17:02
null
Fotó: Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Közel kétharmados aránnyal megvonta a bizalmat Fekete-Győr Andrástól a Momentum küldöttgyűlése – írta a 24.hu portál. Vasárnap délután még arról szóló értesülések jelentek meg a sajtóban, hogy a párton belül kialakult bizalmi válság ellenére a Momentum tagságának többsége nem szeretné leváltani a pártelnököt a választások előtt, mivel a szervezet szétesésétől tartanak. 

Estére azonban fordulat következett be: a bizalmi szavazáson, amelyen  minden Momentum-tag szavazhatott, még a tagság kétharmada támogatta a pártelnököt, a küldöttgyűlés azonban kétharmados többséggel a távozása mellett voksolt.

Mint korábban megírtuk: Fekete-Győr András pocsék miniszterelnök-jelölti szereplése a baloldali előválasztáson nyomós okot adott a posztjára hajtó párttársak számára az elnökségen belül, hogy éljenek a lehetőséggel. A párt belső információi már délután is arról szóltak, hogy a küldöttgyűlést nem hatja meg a párttagok véleménye: a bizalmi szavazáson az elnökség megvonja a bizalmat a pártelnöktől. Tudomásunk szerint Orosz Anna áll a háttérben és hozzá csatlakoztak az elnökség tagjai közül.

Borítókép: Illyés Tibor

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.