Több mint háromezer fertőzöttet regisztráltak a hétvégén

Napi ezren fertőződnek meg a koronavírus delta variánsával, az oltatlanok vannak a legnagyobb veszélyben.

Magyar Nemzet
Forrás: koronavirus.gov.hu2021. 10. 18. 9:41
null

Napi ezren fertőződnek meg a koronavírus delta variánsával, az oltatlanok vannak a legnagyobb veszélyben.

Az elmúlt három nap összesített adatai szerint a beoltottak száma 5 924 063, közülük 5 700 021 fő már a második oltását is megkapta, 997 ezren pedig már a harmadik oltást is – tájékoztattak a Koronavírus.gov.hu honlapon.

A kormányzati portál tájékoztatása szerint az elmúlt három nap során összesen 3274 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 836 389 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma.

Elhunyt 51 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 30 402 főre emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 791 998 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 13 989 főre emelkedett. 908 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 126-an vannak lélegeztetőgépen.

Az új megbetegedéseket a delta vírusmutáns okozza, a legnagyobb veszélyben a beoltatlanok vannak, ezért kérjük őket, hogy regisztráljanak és vegyék fel az oltást mielőbb.

 – figyelmeztet a kormányzati portál.

 

 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.