A baloldali vezetésű Érden ígéret maradhat az utak aszfaltozása

A Csőzik László polgármester által alapított egyesület állítja: nem várható jelentős, pozitív előjelű változás.

2021. 11. 17. 17:08
null
Idén összesen több mint ezer kilométeren kezdődhetnek meg az útfelújítási munkák Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nincs átfogó érdi útkoncepció – állítja a Csőzik László balliberális polgármester által alapított 2030 Egyesület a városba újonnan beköltözők számára készített kiadványban, amit a település első emberének engedélyével osztogatnak a városházán. A történetről beszámoló Érdihírek.hu internetes portál pontosan idéz is a kiadványból, amelyben ez áll: „Érdemes tisztában lenni azzal, hogy Érd a szilárd útburkolatok terén évtizedes lemaradásban van jelenleg, a gyors növekedést nem volt képes követni a mindenkori városvezetés, ezért amennyiben a kiszemelt ház előtt poros útszakasz jellemző, csak igen nagy szerencsével tud pár éven belül szilárd útburkolaton parkolni a jövendőbeli háza előtt.”

Az egyesület nem is hitegeti a beköltözni szándékozókat, mert egyértelművé teszi: „jelenleg erre átfogó koncepció, olyan program, amely ezen az állapoton jelentős változást okozhatna, nincs.”

A balliberális városvezetés hívei mondhatnák, hogy a bíráló hangnem nem Csőzik László véleményén alapul, hanem csak az általa alapított egyesület fogalmazott meg kemény kritikát. Ám amíg az ominózus kiadványt osztogatják a városházán és az illetékesek részéről érdemi cáfolat sem érkezik, addig a helyzetet úgy kell értelmeznünk, hogy ezek a lehangoló megállapítások  a központi kommunikációval szinkronban vannak.

Mindez azért is visszás, mert mint arra az Érdihírek.hu portál is felhívja a figyelmet: a 2019-es önkormányzati választási kampányban Csőzik László még azt ígérte, hogy öt év alatt, a 2024-ig tartó ciklusban minden egyes érdi utcában faltól falig felújítják a közutakat.

Csőzik még tavaly szeptemberben is azt nyilatkozta, hogy folyamatosan aszfaltozni fognak, hogy minden poros, murvás utca sorra fog kerülni. Mára csak egy kérdés maradt: mégis mikorra, mert a polgármesteri ígéret 2024-ig aligha válik valóra, ha két év alatt a koncepció megalkotásáig sem sikerült eljutniuk.

Borítókép: útfelújítás (illusztráció) Fotó: Havran Zoltán

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.