A kormány oltási akcióhetet indít a kórházi oltópontokon

Az oltási akcióhét során időpontfoglalással és anélkül is lehet érkezni az oltópontokra.

Forrás: koronavirus.gov.hu2021. 11. 04. 13:35
Bkscsaba, 2021. oktber 27. Az asszisztens beolt egy frfit a nmet-amerikai fejleszts Pfizer-BioNTech koronavrus elleni oltanyag, a Comirnaty-vakcina harmadik, emlkeztet adagjval a bkscsabai Rthy Pl krhzban 2021. oktber 27-n. MTI/Rosta Tibor Fotó: Rosta Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tájékoztató oldal közlése szerint az oltási akcióhét 2021. november 22. hétfő és november 28. vasárnap között zajlik a kórházi oltópontokon. 101 megyei és városi kórházban várják az oltakozni szándékozókat  reggel 7 és este 19 óra között. A kórházak megemelt kapacitással készülnek az oltási akcióhétre, Budapesten kiemelten kezelik az oltópontok számát.

Időpontfoglalással és anélkül is lehet érkezni

Az oltási akcióhét során időpontfoglalással és anélkül is lehet érkezni az oltópontokra akár az első, akár az elmaradt második, akár a harmadik oltásra. Időpontot azok tudnak foglalni, akik előzetesen regisztráltak az Eeszt.gov.hu honlapon. Nekik javasolják is az időpontfoglalást. Ugyanakkor enélkül is lehet érkezni az oltásra azon a héten. Ebben az esetben az oltás érkezési sorrendben történik. Az oltási akcióhéten azok az oltatlanok is mehetnek a kórházi oltópontokra, akik eddig még nem regisztráltak a Vakcinainfo.gov.hu honlapon, ez esetben őket a helyszínen regisztrálják egy formanyomtatvány kitöltésével.

Ötféle vakcina áll rendelkezésre

A kórházi oltópontokon ötféle vakcina áll rendelkezésre: Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Janssen és Sinopharm.

A vállalatok üzemorvosai is olthatnak

Mint  ismert, a kormány lehetőséget teremtett a munkáltatók számára, hogy a többi dolgozó védelme érdekében munkafeltételként előírhassák az oltás felvételét.

Az érintett, még oltatlan munkavállalók az oltási akcióhéten is felvehetik az első oltást. Emellett a nagyobb létszámú munkáltatók a megyei oltási munkacsoportokon keresztül oltóanyagot is kérhetnek a munkahelyi oltások megszervezéséhez. Az üzemorvosoknak tehát rendelkezésükre bocsátják az igényelt mennyiségű oltóanyagot.

Ajánlott a harmadik oltás felvétele a korábban oltottaknak

Az oltási akcióhéten azok is érkezhetnek időpontfoglalás nélkül a kórházi oltópontokra, akik a harmadik oltásukat szeretnék felvenni.  Mindenkinek ajánlott a harmadik oltás felvétele, aki elmúlt 18 éves és már több mint négy hónap eltelt a legutóbbi oltása óta.

A teljes írást IDE kattintva olvashatják!

Borítókép: Egy férfi megkapja az oltást Békéscsabán Fotó: MTI/Rosta Tibor

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.