„A tét nem más, minthogy Magyarország magyar marad-e”

Szijjártó Péter külügyminiszter leszögezte, a baloldal kerítést bontana és beengedné a migránsokat.

2021. 11. 14. 13:37
Fidesz kongresszus Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Hat évvel ezelőtt négyszázezer migráns tört be Magyarországra a déli határon, akik nem mutattak tiszteletet kultúránk és törvényeink iránt 

– emlékeztetett Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Fidesz-kongresszuson elmondott beszédében, majd köszönetet mondott a határon szolgálatot teljesítő katonáknak és rendőröknek. Ezután a politikus felhívta a figyelmet arra, hogy a visegrádi szövetségnek fontos szerepe van az illegális migráció elleni küzdelemben.

– A 2022-es választás egyik nagy tétje, hogy Magyarország, magyar ország marad-e vagy bevándorló országgá válunk? 

– tette fel a kérdést a miniszter, aki felhívta a figyelmet arra, hogy most Lengyelország van olyan helyzetben, mint hat évvel ezelőtt Magyarország. Mint Szijjártó fogalmazott, a migráció egészségügyi kockázatot is jelent a koronavírus-járvány közepén.

A politikus kiemelte továbbá, hogy a magyar baloldal elmúlt hat éve a migráció ügyében három eseményhez kapcsolódik: 

demonstráltak a kerítés ellen, bojkottálták a népszavazást és nem támogatták az alaptörvény módosítását. A baloldal kerítést bontana és beengedné a migránsokat.

– Brüsszel és a magyar baloldal migrációs politikája a Soros-terv végrehajtására irányul – tette hozzá Szijjártó.

A miniszter kiemelte, hogy Brüsszel és a magyar baloldal migrációs politikája egyértelműen a nemzetek és a kereszténység meghaladására, az európai népesség cseréjére és a Soros-terv végrehajtására irányul, ezért az elkövetkezendő időszakban is harcolni kell ellene, a jövő tavasz tétje egyértelmű.

Borítókép: Szijjártó Péter (Fotó: Havran Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.