Az LMBTQ ideológusai már nyíltan Magyarország ellen hangolnak

November 14-én Budapesten rendezik a Europe Music Awards (EMA) díjátadót, amelynek szervezői idejekorán bejelentették, leplezetlenül propagandacélokra használják az eseményt, amelyen kiemelten támogatják majd a szerintük ellenséges légkörben élő magyarországi LMBTQ-közösséget. Az ominózus közösséghez tartozók annyira el vannak nyomva idehaza, hogy már LMBTQ-táncházat is rendeztek.

Pósa–Ternovácz
2021. 11. 12. 5:50
null
Budapest, 2020. augusztus 21. A Fitos Dezsõ Társulat A falu címû táncelõadása a Mesterségek Ünnepén a Budai várban 2020. augusztus 21-én. MTI/Mónus Márton Fotó: Mónus Márton
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A jogvédők, valamint EU-s vezetők által is erőteljesen bírált magyar gyermekvédelmi törvényt ért hamis vádakat a magyar kormány már többször, tételesen cáfolta, bizonyítva, hogy a jogszabály nem melegellenes, és csak a gyermekek védelmét szolgálja, ám a fősodrú nyugati „progresszió” aktivistáinak mindez mégsem volt elég: tovább támadják Magyarországot. Az MTV még októberben erősítette meg, hogy a jogszabály elfogadása ellenére is Budapestről közvetítik az EMA-díjátadót. 

A globális zenecsatorna egyik vezetője egy céges körlevélben kijelentette: a műsor jó alkalom arra, hogy az egyenlőség iránti küzdelem jegyében kiálljanak a magyar és a nemzetközi LMBTQ-közösség mellett abban az országban, ahol éppen csökkenteni akarják jogaikat.

 A zenecsatorna prominensei és a hazánkat ostorozó jogvédők álságos kritikái még alaptalanabbnak tűnnek annak tükrében, hogy Budapesten a minap már LMBTQ-táncházat is szerveztek, s bár a néptáncszakma és a közvélemény elemi erejű felhördülése követte az abszurd hírt, a rendezvény korántsem egyedi eset marad: a legújabb hírek szerint a XI. kerület vezetése – élén László Imre DK-s polgármesterrel – helyiséget és támogatást nyújtva azonnal felkarolta a kezdeményezést. 

Az LMBTQ-mozgásműhely elindításának ötlete Farkas Gergő Dávid táncos, koreográfus nevéhez fűződik. Farkas a 444.hu-nak elmondta, a múlt szombati néptáncos eseményhez az Újbuda-Mecénás ösztöndíjprogram támogatását is felhasználta.

Ezt a pályázatot Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzata Polgármesteri Hivatal oktatási és kulturális osztályára lehet benyújtani. Újbuda kultúráért és nemzetközi kapcsolatokért felelős alpolgármestere egyébként a magát nyíltan melegnek valló Barabás Richárd. 

A Párbeszéd politikusa egy 2020-as baloldali kerekasztal-beszélgetésen még úgy fogalmazott, szerinte a magánélet nem érdekli a választókat, majd hozzátette, hogy a kultúráért is felelős alpolgármesterként Újbudán elsősorban a kulturális árkok betemetését véli feladatának. A kulturális árkok azonban éppen mélyülni látszanak a hét végi esemény miatt. Számos népművész fejezte ki felháborodását a hagyományainkra törő esemény miatt. 

Bizonyára az sem véletlen, hogy szintén a napokban derült ki, miszerint Riccardo Simonetti, az Európai Parlament LMBTQ-különmegbízottja novemberben Budapestre érkezik. – Kizárt, hogy kormányzati szinten fogadjuk az uniós LMBTQ-nagykövetet – mondta a csütörtöki Kormányinfón Gulyás Gergely, aki meglepődött azon, hogy Brüsszelben egyáltalán létezik ilyen pozíció. A miniszter aggodalmát fejezte ki, hogy már most nyilvánvaló, az MTV-gálát valószínűleg a kormány elleni provokációra fogják felhasználni. 

Borítókép: Fitos Dezső Társulat (Fotó: Mónus Márton)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.