Decembertől csak védettségi igazolvánnyal lehet belépni a szakképzési intézményekbe

A szabály alól mentesülnek a szakképző iskolákban, technikumokban foglalkoztatottak, oktatók és tanulók.

Forrás: Innovácios és Technológiai Minisztérium2021. 11. 25. 8:04
SCHANDA Tams
Szeged, 2021. november 13. Schanda Tams, az Innovcis s Technolgiai Minisztrium parlamenti s stratgiai llamtitkra beszdet mond a felsoktats szegedi indulsnak szzadik vforduljn, a Szegedi Tudomnyegyetem (SZTE) szentuslsn 2021. november 13-n. MTI/Rosta Tibor Fotó: Rosta Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az innovációs és technológiai miniszter egyedi határozata értelmében 2021. december 1-jétől csak védettségi igazolvánnyal lehet belépni a szakképzési intézményekbe. E főszabály alól természetesen mentesülnek a szakképző iskolákban, technikumokban foglalkoztatottak, oktatók és tanulók – jelentette be Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium miniszterhelyettese.

A decembertől érvényes határozat értelmében az intézményekbe való belépés védettségi igazolvány (applikáció, uniós digitális Covid-igazolvány, nemzetközi oltási bizonyítvány, védettségi igazolás) felmutatásához kötött. Az előírást a szakképző intézmény alkalmazottaira és diákjaira nem kell alkalmazni. A tanulót kísérő egy nagykorú személy, például szülő, nagyszülő a védettség igazolása nélkül csak az intézményvezető által meghatározott pontig mehet be az iskola területére.

Borítókép: Schanda Tamás (Fotó: MTI/Rosta Tibor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.