időjárás 1°C Natália 2021. December 9.
logo

„Én Homo sapiensként definiálom magamat, abból is nőnemű”

Mediaworks–Hírcentrum
2021.11.24. 17:51 2021.11.24. 23:48
„Én Homo sapiensként definiálom magamat, abból is nőnemű”

Nem volt viharoktól mentes a Fővárosi Közgyűlés mai ülése, ugyanis – nem meglepő módon itt is terítékre került a Városháza eladásáról szóló botrány. Karácsony Gergely megerősítette azt a kommunikációs trükköt, amivel Márki-Zay Péter állt elő még a tegnapi nap folyamán, miszerint a „Fidesz akarta megvenni a Városházát, és titkosszolgálati módszerekkel Putyinon keresztül akarták nyélbe ütni az üzletet”. A főpolgármester azonban semmit nem válaszolt a riporterek érdeklődésére, csakúgy mint helyettese, Gy. Németh Erzsébet. A Mediaworks Hírcentruma a hangfelvételek kiszivárgásáról kérdezte a Fővárosi Közgyűlésre igyekvőket. – Bocsássanak meg, de időre kell mennem, nem tudok most semmit mondani – hárította el a riporter kérdését V. Naszályi Márta, az I. kerület párbeszédes polgármestere. Baranyi Krisztina egyenesen letagadta, hogy lenne botrány. 

Ez a Fidesz központi üzenete, tudja, amiről még nem tudják, hogy mit kell mondani

– hangoztatta Ferencváros polgármestere. 

Hasonlóan reagált Niedermüller Péter is: „Tudja, mi nem egy állatkert vagyunk, hanem egy politikai pártban nincsenek cápák.” Soproni Tamás, Terézváros polgármestere pedig azt hangoztatta: „garantálja”, hogy nem fogják eladni a Városházát. A legfurcsább nyilatkozatot azonban kétségtelenül Tüttő Kata főpolgármester-helyettes adta, amikor a riporter azt kérdezte, cápa-e. 

Nézzen rám! Mit gondol? Annyira vagyok cápa, mint ön. […] Én Homo sapiensként definiálom magamat, abból is nőnemű, cápának még nem ébredtem egyik reggel sem.

Borítókép: Tüttő Kata, Karácsony Gergely és Horváth Csaba (Fotó: MTI/Kovács Tamás)