időjárás 18°C Aurél 2022. október 5.
logo

Érzékenyítő szervezetnek kedvez a baloldal a zuglói gyermekekkel szemben

Nagy Orsolya
2021.11.22. 13:34 2021.11.22. 14:19
 Érzékenyítő szervezetnek kedvez a baloldal a zuglói gyermekekkel szemben

Egy külföldről is finanszírozott NGO-nak játszaná át a zuglói városvezetés a Metropolitan egyetem Egressy úti épületét. A zuglói fideszes képviselők azt szeretnék elérni, hogy a Colombus utcai Szent István Király Zeneművészeti Szakgimnázium kapjon helyet az épületben, ezzel szemben a baloldal az Ezer Gyerek Egyesületnek adná ki bérleményként, korlátlan időtartamra. A külföldről is finanszírozott magánalapítvány mögött Niedermüller Péter erzsébetvárosi DK-s polgármester lánya, Niedermüller Anna áll, aki egyébként a volt SZDSZ-es államtitkár, a Republikon Intézet alapítójának, Horn Gábornak a felesége.

Horváth Csaba, Zugló polgármestere még mindig nem vette napirendre a Metropolitan egyetem Egressy úti épületének bérbeadásáról szóló szerződést. 

A képviselő-testület fideszes tagjai a szerződés aláírásának megtagadását sürgetik, ugyanis azt szeretnék elérni, hogy a részben külföldről finanszírozott egyesület helyett a  Colombus utcai Szent István Király Zeneművészeti Szakgimnázium kapjon helyet az épületben. 

Úgy tűnik, a szocialista polgármester tétovázik az ügyben. Borbély Ádám kormánypárti képviselő amellett áll, hogy a helyi gyermekeket kell szolgálnia az épületnek. 

– Hamarosan kiderül, hogy a zuglói gyerekek vagy a Niedermüller-féle baloldali haverok számítanak. A Fidesz négy helyi önkormányzati képviselője teljes mellszélességgel a Columbus utcai szakgimnázium mellett áll, és arra kérjük a velünk szemben ülő 18 baloldali képviselőt, hogy a zuglói iskolát, az odajáró gyerekeket és pedagógusokat válasszák a külföldről finanszírozott NGO helyett – mondta lapunknak Borbély Ádám, Zugló kormánypárti önkormányzati képviselője.

A helyi politikus hozzátette: az Egressy úti épület – a környéken létesült óriási lakóparkok miatt – a későbbiek folyamán is az itt élő családokat kell hogy szolgálja.

Felháborító, ahogy Horváth Csabáék átjátszanák az épületet a baloldali haveroknak, miközben cserben hagynák a kerület egyik legsikeresebb iskoláját. A baloldal ténykedése Zuglóban is önsorsrontás, mert a Fidesz elleni gyűlöletkeltésben kimerülő szájkaratén kívül semmit nem adnak a kerületnek

– szögezte le Borbély Ádám. 

A Budapesti Metropolitan Egyetem egykori Egressy úti épületéért az Ezer Gyerek Egyesület havi nettó 5,3 millió forintot fizetne az önkormányzatnak. A külföldről is finanszírozott magánalapítvány mögött Niedermüller Péter erzsébetvárosi DK-s polgármester lánya, Niedermüller Anna áll, aki egyébként a volt SZDSZ-es államtitkár, Horn Gábor felesége. 

A Fidesz négy önkormányzati képviselője szeretné elérni, hogy a következő tanévet a Colombus utcai művészeti iskola kezdhesse meg az épületben. Szerintük a zuglói képviselő-testületen múlik, hogy a kerületi gyermekek  vagy a baloldalhoz köthető egyesület javára döntenek. 

A Budapesti Metropolitan Egyetem 2020 augusztusáig használta az Egressy úti épületet, amely önkormányzati tulajdonban van. Az ingatlanért a jogcím nélkül maradt korábbi bérlő jelenleg is használati díjat fizet az önkormányzatnak. A Columbus utcai Szent István Király Zeneművészeti Szakgimnázium jelenlegi épülete teljes körű felújítás, bővítés előtt áll, ezért lenne szükségük az épületre. 

Az MSZP-s Horváth Csaba vezette önkormányzat megpályáztatta az épületet, amely eljárásban három pályázat közül végül egy nyerte el a képviselő-testület által megszavazott bérleti jogot: a Niedermüller Anna által képviselt Ezer Gyerek Egyesület. A kormánypárti képviselők a pályázat érvénytelenítését szeretnék elérni.

Mint a Magyar Nemzet korábban megírta: a külföldről 54 ezer euróval támogatott civil szervezet magániskolákat tart fenn és érzékenyítő kurzusokat indít a közoktatás résztvevőinek EU-programok részeként.

Borítókép: Horváth Csaba, Zugló polgármestere (Fotó: Szigetváry Zsolt/MTI)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.