Folytatódik a bölcsődeépítési bumm Magyarországon

A kisgyermekes szülők munkába állását segíti a bölcsődei férőhelyek számának növelése.

Ritó Szabolcs
2021. 11. 11. 16:43
null
Családias hangulat van az intézményekben Fotó: MTI/Balázs Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A kormány célja, hogy minden élethelyzetben segítse azokat, akik gyermekvállalás előtt állnak, vagy gyermeket nevelnek, ezért 2022-re hetvenezerre növeli a bölcsődei férőhelyek számát Magyarországon, hogy minden kisgyermekes szülő számára helyben elérhetővé váljon a bölcsődei ellátás – jelentette ki Pánczél Károly, a Fidesz országgyűlési képviselője Dabason, az újonnan épült bölcsőde átadásán. 

Az országgyűlési képviselő arra is rámutatott: bölcsődeépítési bumm zajlik a választókerületben. 

– Nemcsak a nagyobb városokban, hanem a kisebb településeken is folyamatosan épülnek a bölcsődék és minibölcsődék – húzta alá, majd elmondta: idén félmilliárd forintos beruházásból épült bölcsőde Bugyi községben, mini bölcsőde épült Alsónémediben és Makádon. Dömsödön és Kiskunlacházán kétcsoportos bölcsődék épülnek, Dabasádiban pedig minibölcsődét adtak át. – A fiatal családosok körében népszerű településekről van szó, így érthető módon a bölcsődei férőhelyek iránt is megnövekedett az igény – mutatott rá Pánczél Károly. Mint elmondta: több, további helyszínen már megtörtént az alapkőletétel. Így például Dunaharasztiban nagy bölcsőde épül, Ócsán bővítik az eredeti épületet, Szigetbecsén pedig minibölcsőde épül. 

– Teljes kihasználtsággal működnek az intézmények – tette hozzá.

A dabasi Manódombi bölcsőde több mint 345 millió forint európai uniós támogatás és csaknem 250 millió forint kormányzati finanszírozás bevonásával épült, amely ötvenhat kisgyermek ellátását teszi lehetővé. Mint megtudtuk: Az épület nyolcszáz négyzetméteres alapterületén négy csoportszoba és a hozzátartozó kiszolgáló helyiségeken kívül sószoba, valamint belső előcsarnok található. Az állami és uniós forrásból új bútorokat és berendezési tárgyakat, gyermekjátékokat, fejlesztő eszközöket, udvari játékokat és informatikai eszközöket is beszereztek.

Borítókép: Két bölcsődés gyermekkel rajzolnak a dajkák a paszabi Mesekert bölcsődében (Fotó: MTI/Balázs Attila)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.