Ha túlélik a lélegeztetőgépet, az oltatlan betegek is kérik a vakcinát

Újra megfeszített küzdelem folyik a kórházak intenzív osztályain a koronavírusos betegek életéért – számolt be az M1 Híradója péntek este. Elmondták: a Covid-osztályon azt tapasztalják, hogy amikor a beoltatlan betegek kikerülnek a kórházból, szinte minden esetben meggondolják magukat, és úgy döntenek, hogy mégis kérik a védőoltást – írja a Híradó.hu.

Forrás: HIRADO.HU2021. 11. 20. 10:06
Budapest, 2021. november 19. Oltshoz ksztik el a nmet-amerikai fejleszts Pfizer-BioNTech koronavrus elleni oltanyagot, a Comirnaty-vakcint a fvrosi Szent Margit Krhzban 2021. november 19-n. MTI/Mohai Balzs Fotó: Mohai Balázs
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Még egy év sem telt el azóta, hogy az M1 stábja exkluzív interjút készített a budapesti Honvédkórház Covid-intenzív osztályán, ahol a legsúlyosabb állapotban lévő betegek gyógyulásáért dolgoznak a szakemberek.

Most ismét beengedték a stábot, hogy mindenki láthassa: heroikus küzdelem folyik a betegek életéért. Az ott dolgozó szakemberek azt mondják, még ennyi idő után sem biztos, hogy az emberek megértik: életbevágóan fontos az oltás.

Amikor az M1 stábja a kórteremben forgatott, az egyik betegágyon egy elhunyt feküdt, aki nem sokkal korábban belehalt a koronavírusba. Emiatt az M1 Híradójában kegyeleti okokból ki is takarták a kép egy részét.

Elhangzott: a lélegeztetésre szoruló fertőzöttek többsége nem kérte az oltást, sokuk állapota pedig olyan gyorsan romlik, hogy már nem tudják őket megmenteni.

Deim Zsolt, egy oltatlan beteg az M1-nek úgy nyilatkozott: eddig megpróbálták oltás nélkül. Azzal, hogy már átestek a betegségen, be kell látni, „hogy ez nem megy nélküle” – fogalmazott.

„Ha én egyszer innen kijutok és felépülök, akkor én mindenféleképpen be fogom magamat oltatni” – szögezte le Deim Zsolt.

Péter Ádám, a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ szakorvosa azt mondta: határozottan látszik az oltások hatása. Több szempontból, egyrészt oltással ritka, aki az intenzív osztályra kerül. Előfordul, de arányában sokkal-sokkal ritkábban, mint oltatlanul. „Másrészt aki oltás után kerül ide az intenzív osztályra, az sokkal jobb eséllyel kerül ki innen élve” – emelte ki. Arra is felhívta a figyelmet, hogy mindenki vegye fel az oltást, mert a járvány negyedik hullámának megfékezéséhez erre van szükség – írja a Híradó.hu.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

Borítókép: Oltás Budapesten (Fotó: MTI/Mohai Balázs)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.