Hollik: A kormány megvédi a rezsicsökkentést

A kormány a rezsicsökkentés részévé tette az üzemanyagok árának 480 forinton történő befagyasztását, és hiába támadja a rezsicsökkentést a baloldal és Brüsszel, a kormány megvédi a rezsicsökkentés vívmányát – mondta a Fidesz kommunikációs igazgatója a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.

Forrás: MTI2021. 11. 14. 8:38
HOLLIK István
Budapest, 2019. november 14. Hollik István kormányszóvivő a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda Garibaldi utcai sajtótermében 2019. november 14-én. MTI/Soós Lajos Fotó: Soós Lajos
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hollik István kiemelte: Európában súlyos energia- és rezsiválság lépett fel, az energiaárak robbanásszerűen nőttek, a magyar kormány úgy döntött, megvédi a rezsicsökkentést. Ennek köszönhetően Magyarországon – egyedül az Európai Unióban – nem növekednek a rezsiárak. 

Ezt kellett kiegészíteni a héten azzal, hogy a rezsicsökkentés része lett az üzemanyagok árának befagyasztása 480 forinton

– mondta.

Megjegyezte: Márki-Zay Péter, a baloldal miniszterelnök-jelöltje világossá tette, mi a baloldal energiapolitikája, a piaci árakat rá kell engedni a magyar emberekre, úgy kell energiahatékonynak lenni, hogy az emberek kevesebbet fogyasztanak.

Márki-Zay Péter a benzinárral kapcsolatban egyértelművé tette, hogy semmilyen szociális komponenst nem tud elfogadni, ha rajtuk múlt volna, a jövő héten a benzinár nem csökkenne 480 forintra – tette hozzá Hollik István.

A szóvivő kiemelte: ez ismerős, hiszen a baloldal 2010 előtt is ezt képviselte. A piaci árakat ráengedni a magyar emberekre úgy, hogy az energiamultik nyerészkedni tudjanak, közben a kormányfők – Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon is – széttették a kezüket.

Hollik István szerint a rezsicsökkentés az elmúlt öt évben bebizonyította, hogy a hatósági árazás működik. Kiemelte: az energiaválság közepette a legfontosabb, hogy megvédjék a rezsicsökkentést, akkor is, ha azt támadja a baloldal és Brüsszel is.

A Fidesz kommunikációs igazgatója hangsúlyozta: a rezsicsökkentés nemcsak az árakat tartotta kordában, hanem biztonságot és kiszámíthatóságot is nyújt a magyar energiafogyasztóknak, a vállalkozásoknak és a családoknak egyaránt. 

A magyar energiapolitika pillérei a paksi atomerőmű, a hosszú távú gázmegállapodás Oroszországgal, az ország energiaellátása biztosított

– tette hozzá.

A budapesti városháza értékesítésével kapcsolatos hírekre reagálva azt mondta, Karácsony Gergely főpolgármesternek őszintén kellene beszélnie a kérdésről, tiszta vizet kellene önteni a pohárba, mert számos kérdés felmerül az ügyben és nem tartja helyesnek, hogy a főpolgármester nem válaszol a kérdésekre. 

Mindenkinek az az érdeke, hogy tisztán lássunk ebben az ügyben

– emelte ki. 

Úgy vélte, közröhej tárgya lehet, hogy a történtek után a vagyonkezelőt fegyelmiben részesítette a főpolgármester és ezzel elintézettnek tartja az ügyet. 

Szerintünk ez az ügy egy fegyelmivel nincs elintézve

– szögezte le.

A szóvivőt arról is kérdezték, hogy a Fidesz vasárnap tartja tisztújító kongresszusát. Hollik István kiemelte: 2010-ben egy romba döntött és csőd szélére juttatott országot örököltek a baloldaltól, az elmúlt 11 évben azonban az ország talpra állt és előre megy.

Az elmúlt 11 évben visszaszorítottuk a munkanélküliséget, a minimálbér csaknem a háromszorosára nőtt, megvédtük az embereket a migrációtól és levertük a rezsiárakat is – sorolta. 

Hozzátette: a Fidesz-kongresszus tehát arról szól, hogy készen állunk folytatni azt a több mint egy évtizedes országépítő munkát, ami alapján ma Magyarország egyértelműen jobb helyzetben van, mint volt 2010-ben. Hollik István szerint a számok is azt igazolják, hogy a rendszerváltás óta nem volt Magyarországnak olyan sikeres tíz éve, mint a mögöttünk hagyott.

Hollik István elmondta azt is, 800 településről 1500 küldött érkezik a kongresszusra, ami azt is jelenti, hogy ma Európa legerősebb, legszervezettebb jobboldali pártja a Fidesz, a Fidesz–KDNP pedig olyan szilárd pártszövetség, amely garantálja a  kormányzati stabilitást. Kiemelte: a válságok korát éljük, a kihívásokra csak a stabil nemzeti kormányok tudnak választ adni. – Ez ma Magyarországon megadatott – fogalmazott.

Hangsúlyozta: a Fidesz kongresszusán csak oltottak vehetnek részt és minden járványügyi szabályt betartanak.

Borítókép: Hollik István (Fotó: MTI/Soós Lajos)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.