Idén a koronavírus-járvány árváit támogatja a Jónak lenni jó!

Ma már ezer olyan gyermek van Magyarországon, aki a Covid következtében egyik vagy mindkét szülőjét elvesztette.

Magyar Nemzet
Forrás: Kossuth Rádió2021. 11. 07. 9:07
SOLTSZ Mikls; DER Jnos; HERCZEGH Anita; FLP Attila; LABANCZ Attila
Debrecen, 2021. oktber 14. Herczegh Anita, der Jnos kztrsasgi elnk felesge, a koronavrus-jrvny miatt rvn maradt gyerekeket segt Regczi Alaptvny kuratriumnak elnke beszl a Debrecen-Nagytemplomi Reformtus Egyhzkzsg fenntartsban mkd Immnuel Otthon s Iskolban tartott sajttjkoztatn 2021. oktber 14-n. Mgtte Labancz Attila, a Magyar llamkincstr lakossgi szolgltatsokrt felels elnkhelyettese, Flp Attila, az Emberi Erforrsok Minisztriuma (Emmi) szocilis gyekrt felels llamtitkra s Soltsz Mikls, a Miniszterelnksg egyhzi s nemzetisgi kapcsolatokrt felels llamtitkra (b-j). Herczegh Anita olyan gyermekekkel, csaldokkal, valamint azon szocilis intzmnyek kpviselivel tallkozott, akik a koronavrus-jrvny okozta tragdia miatt felvettk a kapcsolatot a kztrsasgi elnk ltal idn tavasszal alaptott Regczi Istvn Alaptvnnyal. MTI/Czegldi Zsolt Fotó: Czeglédi Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ma már ezer olyan gyermek van Magyarországon, aki a Covid következtében egyik vagy mindkét szülőjét elvesztette

– hívta fel a figyelmet Herczegh Anita, a Covid-árvákat támogató Regőczi István Alapítvány kuratóriumának elnöke, a köztársasági elnök felesége a Jónak lenni jó! kampány indulása alkalmából a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.

A kuratórium elnöke elmondta: van olyan család, ahol az édesanya maradt egyedül, de van olyan is, ahol az édesapa neveli egyedül a hét gyermekét. Vannak már eleve mélyszegénységben élő roma családok, és van olyan élethelyzet is, ahol a testvérek maradtak szülő nélkül és a tizennyolcadik életévét betöltött nagyobb testvér lett a kisebb gyermek gyámja. 

Herczegh Anita ugyanakkor megjegyezte: az árván maradt gyermekek környezete példamutató módon fogott össze. 

Véleménye szerint ha a gyerekek csak azt látnák, hogy minden elveszett és nincs miért élni, akkor összeroskadnának. De amikor látják, hogy van kire támaszkodni, van kihez fordulni, ez segíti őket a továbblépésben és az élet folytatásában – mutatott rá. Hangsúlyozta: hosszú távon tervezik az alapítvány működését, hogy gyermekkortól a pályakezdésig tudják támogatni az árván maradt gyerekek életét.

Az alapítvány kuratóriumának elnöke az adományozási akció apropóján kiemelte: a magyarok sokkal rosszabb véleménnyel vannak magukról, mint amilyenek valójában. Hangsúlyozta, rengeteg ember él köztünk, aki természetesnek tartja, hogy segít a rászorulókon. – Nem posztolják ki, nem zavarja őket, hogy nincs hír arról, hogy segítettek, mert tudják, hogy „Jónak lenni jó” – fogalmazott. 

Borítókép: Herczegh Anita, Áder János köztársasági elnök felesége a koronavírus-járvány miatt árván maradt gyerekeket segítő Regőczi Alapítvány kuratóriumának elnöke beszél a Debreceni-nagytemplomi Református Egyházközség fenntartásában működő Immanuel Otthon és Iskolában tartott sajtótájékoztatón (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.