A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Le Pen: Támogatom Magyarország ellenállását a brüsszeli fenyegetésekkel és zsarolásokkal szemben

Marine Le Pen szerint a patrióta és szuverenista erőknek egyesülniük kell Európában.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2021. 11. 09. 13:25
2021.10.27. Budapest Marine Le Pen Fotó. Kurucz Árpád Fotó: Kurucz Árpád
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Budapesti látogatása során felismerte, hogy Magyarország soha nem kötött kompromisszumot, és soha nem adta fel ősi identitásának védelmét. A magyarság lélekerejét is mutatja, hogy sosem mondott le szabadságáról és függetlenségéről – fogalmazott Marine Le Pen, a francia Nemzeti Tömörülés köztársasági elnökjelöltje Orbán Viktor miniszterelnöknek címzett levelében, tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

A francia politikus levélben biztosította politikai támogatásáról Orbán Viktor miniszterelnököt, és kiáll egy olyan Európa mellett, amely nem a tagállamok ellenében épül, hanem szabad együttműködésen keresztül megerősíti azokat.

A francia elnökjelölt megköszönte a tartalmas és építő eszmecseréket Európa jövőjéről, az Európát alkotó nemzetek és népek helyéről és kiemelt szerepéről, majd megerősítette: teljes mértékben támogatja Orbán Viktor ellenállását a fenyegetésekkel, felszólításokkal és az Európai Unió által Magyarország ellen gyakorolt zsarolásokkal szemben. Mint fogalmazott: „Minden eddiginél jobban meg vagyok győződve arról, hogy a patrióta és szuverenista erőknek egyesülniük kell a harcban. Helyre kell állítani és garantálni az államok szuverenitását az európai szervezet működésében.” 

Le Pen azt is hozzátette: a legújabb fejlemények, és különösen a két politikai formáció által aláírt egyesítő charta helyes irányba tett lépés. Megszilárdítja közös elképzelésüket egy olyan Európáról, amely nem a tagállamok ellen épül, hanem szabadon választott és konszenzuson alapuló együttműködési politikákon keresztül megerősíti őket. 

„E megközelítés sikeréért dolgozom, illetve azért, hogy 2022 áprilisában meggyőzzem honfitársaimat, hogy az elnökválasztás során a szuverenitást és a függetlenséget válasszák” – zárta levelét a francia politikus.

 

Borítókép: Marine Le Pen, a francia Nemzeti Tömörülés köztársasági elnökjelöltje Orbán Viktornál tett látogatást (Fotó: Kurucz Árpád)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.