időjárás 17°C Csaba 2022. július 6.
logo

Magas benzinárak: megoldás helyett ismét csak összevissza beszélt Márki-Zay Péter

Elek Nikoletta
Forrás: origo.hu
2021.11.23. 09:33 2022.03.11. 09:44
Magas benzinárak: megoldás helyett ismét csak összevissza beszélt Márki-Zay Péter

Bár a Gyurcsány Ferenc vezette baloldali összefogás miniszterelnök-jelöltje már nem első alkalommal kritizálja a benzin és a gázolaj árának maximálását, neki azonban fogalma sincs arról, hogy mi lenne a megoldás a magas üzemanyagárak ellen. Erről tanúskodik a szokásos hétvégi „lakossági tájékoztatóján" tett megnyilvánulása is, amikor az M1 üzemanyagárakra vonatkozó kérdése kapcsán ismét csak összevissza beszélt.

Ki fogjuk dolgozni ezt a közeljövőben, tehát fel fogok készülni erre az eshetőségre. Még a választási eredményre… Nincsen most erre program

közölte Márki-Zay.

Emlékezetes, Hódmezővásárhely polgármestere néhány napja a Blikknek nyilatkozva is azt hangoztatta, hogy a benzin árának befagyasztása nem a jó megoldás, helyette inkább amerikai mintára a következő példát tartaná követendőnek: 

Az Egyesült Államokban azt láttam, hogy amikor felment a kétszeresére a benzin ára, az okos amerikaiak nagy autók helyett kisebbet vagy hibridet vettek, és nem egyesével, hanem akár hárman mentek együtt munkába.

 Lehet csökkenteni a jövedéki adót, de meg kell mondani, honnan fogjuk elvenni ennek az anyagi fedezetét – fogalmazott.

Borítókép: Márki-Zay Péter (Fotó: Mirkó István)

Üzemanyagárstop

Gyurcsány egykori államtitkára elfogadhatatlannak nevezte az üzemanyagárstopot

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.