Magas benzinárak: megoldás helyett ismét csak összevissza beszélt Márki-Zay Péter

Bár rossz döntésnek tartja az üzemanyagárak befagyasztását, a baloldali összefogás miniszterelnök-jelöltjének semmilyen ötlete sincs, hogyan kellene megoldani ezt a problémát.

Forrás: origo.hu2021. 11. 23. 9:33
null
20211008 Budapest Karácsony Gergely és Márki-Zay Péter sajtótájékoztatója Fotó: Mirkó István (MI) Magyar Nemzet Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bár a Gyurcsány Ferenc vezette baloldali összefogás miniszterelnök-jelöltje már nem első alkalommal kritizálja a benzin és a gázolaj árának maximálását, neki azonban fogalma sincs arról, hogy mi lenne a megoldás a magas üzemanyagárak ellen. Erről tanúskodik a szokásos hétvégi „lakossági tájékoztatóján" tett megnyilvánulása is, amikor az M1 üzemanyagárakra vonatkozó kérdése kapcsán ismét csak összevissza beszélt.

Ki fogjuk dolgozni ezt a közeljövőben, tehát fel fogok készülni erre az eshetőségre. Még a választási eredményre… Nincsen most erre program

közölte Márki-Zay.

Emlékezetes, Hódmezővásárhely polgármestere néhány napja a Blikknek nyilatkozva is azt hangoztatta, hogy a benzin árának befagyasztása nem a jó megoldás, helyette inkább amerikai mintára a következő példát tartaná követendőnek: 

Az Egyesült Államokban azt láttam, hogy amikor felment a kétszeresére a benzin ára, az okos amerikaiak nagy autók helyett kisebbet vagy hibridet vettek, és nem egyesével, hanem akár hárman mentek együtt munkába.

 Lehet csökkenteni a jövedéki adót, de meg kell mondani, honnan fogjuk elvenni ennek az anyagi fedezetét – fogalmazott.

Borítókép: Márki-Zay Péter (Fotó: Mirkó István)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.