időjárás 4°C Andor, András 2021. November 30.
logo
Mint mondta, egy Putyinhoz hű orosz oligarchán keresztül bonyolította volna le az adásvételt a kormánypárt

Márki-Zay szerint a Fidesz akarta megvenni a Városházát

Kreft-Horváth Márk
Forrás: videa.hu
2021.11.24. 10:19 2021.11.26. 15:50
Márki-Zay szerint a Fidesz akarta megvenni a Városházát

Ügyes trükk volt, én úgy látom, hogy a Fidesz akarta megvenni a Városházát

– jelentette ki a Mediaworks Hírcentrumának friss videójában Márki-Zay Péter. A baloldal miniszterelnök-jelöltje azt sem tartja kizártnak, hogy átverés volt az a megbeszélés, amelynek keretei között Bajnai Gordon „semmi terhelőt nem mondott”. 

A politikus szerint 

egy »fideszes kötődésű orosz oligarcha« jelentkezett a Városháza megvételére.

Mint mondta, Vlagyimir Putyin és Orbán Viktor jó kapcsolatából kiindulva könnyen meg lehet keresni a fideszes szálat ebben a botrányban. 

Márki-Zay Péter elismételte Bajnai Gordon önfelmentő magyarázkodását, amely szerint titkosszolgálati eszközökkel figyelték meg a tárgyaló feleket. 

Karácsony Gergelyék egyébként már az elejétől kezdve próbálták áttolni a jobboldalra a Városháza-gate-ként elhíresült ügyet. A hangfelvételek egyik szereplőjéről, Gansperger Gyuláról azt bizonygatták, hogy a Fidesz embere, hiszen az első Orbán-kormány ideje alatt egy állami cég, majd a Budapest Airport vezérigazgatója volt. Ezt követően azonban egy újabb felvételen Bajnai Gordon régi harcostársának nevezte Ganspergert, ezzel a főpolgármester által épített kommunikációs narratíva összeomlott

A Mediaworks Hírcentrumának videóján Márki-Zay Péter kommentálta a Gattyán György által meghirdetett politikai mozgalmat is, a politikus abban reménykedik, a Fidesztől hoz el voksokat a milliárdos kezdeményezése. 

A rezsicsökkentésről ezúttal azt mondta, hogy ostobaság így hívni Orbán Viktorék politikáját. 

Szerinte volt olyan időszak, amikor az emberek veszítettek a rezsicsökkentéssel, most viszont az adófizetők fogják megfizetni a közműszolgáltatók kieső bevételeit, amit a rögzített ár okoz. 

A Bige Lászlótól érkező támogatásokról szóló kérdést Márki-Zay azzal terelte el, hogy a független magyar bíróság és nyomozóhatóságok dolga eldönteni, vajon az oligarcha tényleg megzsarolta-e a gazdákat. 

Borítókép: Márki-Zay Péter és Karácsony Gergely (Fotó: Mirkó István)