Megkezdődött a Fidesz tisztújító kongresszusa - ÉLŐ

Az eseményt a két házigazda, Koncz Zsófia és Zsigó Róbert nyitotta meg, majd Semjén Zsolt mondott nyitóbeszédet.

2021. 11. 14. 10:49
null
Fidesz kongresszus Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megkezdődött a Fidesz–Magyar Polgári Szövetség 29. tisztújító kongresszusa, amelynek házigazdája Koncz Zsófia országgyűlési képviselő és Zsigó Róbert államtitkár. 

Orbán Viktor is bejelentkezett a kongresszusról

Természetesen Orbán Viktor is jelen van a Fidesz-kongresszuson, a miniszterelnök a közösségi oldalaira feltöltött fényképpel jelentkezett be a követőinek.

Koncz Zsófia elmondta, hatalmas megtiszteltetés számára, hogy az eseményt vezetheti, továbbá megköszönte azt a segítséget, amit a tavalyi szerencsi időközi voksoláson kapott. 

Ezután Semjén Zsolt, a KDNP elnöke, miniszterelnök-helyettes a társszervezetek nevében elmondta köszöntő beszédét. A politikus hangsúlyozta: külön öröm, hogy a teljesen megújult Hungexpo területén jöhetett létre a kongresszus.

– Ha én lennék Budapest főpolgármestere, akkor köszönetet mondtam volna a kormánynak, hogy megépült ez a komplexum 

– tette hozzá.

Semjén Zsolt a Fidesz tisztújító kongresszusánFotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A KDNP elnöke kiemelte, hogy a Fidesz–KDNP által létrehozott politikai közösség az európai és a magyar politikatörténet legsikeresebb közössége, mivel 2008 óta minden országos választást abszolút többséggel nyertek meg. 

– A cél a keresztény civilizáció védelme és a nemzeti szuverenitás biztosítása – tette hozzá. A nemzeti szuverenitás lépése legfontosabb lépése az volt, hogy kiterjesztették az állampolgárságot 

– hangsúlyozta Semjén, majd hozzátette: a reformfasiszta és a reformkommunista ellenzék egyesült, amit csak az Orbán Viktor elleni gyűlölet tartja össze.  

Ezután a miniszterelnök-helyettes feltette a kérdést, hogy ha 2018-ban nem nyert volna a baloldal, akkor a pandémia közepén mi lett volna ezzel az országgal? 

– Brüsszelben eldöntötték, hogy a keresztény civilizációt meg kell szüntetni, a nemzeti szuverenitást le kell rombolni, és a családot relativizálni kell. Mindennek a legfőbb képviselője Márki-Zay Péter 

– zárta Semjén.

Később Kontrát Károly ismertette a szavazás módját és menetét, majd közölte, hogy a Fidesz elnökének Orbán Viktort, míg alelnöknek Gál Kingát, Kósa Lajost, Németh Szilárdot és Kubatov Gábort jelölték.

Borítókép: A Fidesz–Magyar Polgári Szövetség 29. tisztújító kongresszusa (Fotó: Havran Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.