Női politikusképző a Momentumban

Donáth Annának a szexizmusról szóló előadás tetszett a legjobban.

2021. 11. 03. 16:26
DONÁTH Anna Júlia; JAKAB István
Budapest, 2020. július 14. Donáth Anna Júlia, a Momentum EP-képviselõje felszólal a koronavírus gazdasági hatásaival kapcsolatos európai uniós gazdasági intézkedésekrõl szóló kormánypárti javaslat vitáján az Országgyûlés plenáris ülésén 2020. július 14-én. Mögötte Jakab István, a parlament fideszes alelnöke. MTI/Kovács Attila Fotó: Kovács Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Sajnos annyira normálissá vált a mindennapi szexizmus a társadalomban, hogy tulajdonképpen észre se vesszük, nem tudatosul bennünk” – írta közösségi oldalán Donáth Anna momentumos EP-képviselő pártja októberi rendezvényéről. Véleménye szerint Magyarországon sokkal erősebben van jelen ez a probléma, mint azt sokan gondolnák, a Momentum „női politikusképzőjén” azonban kulturáltan lehetett vitatkozni a témáról. A közelmúltban egy zaklatási ügyében becsületsértésért elítélt Donáth László volt MSZP-s politikus lányának ez a rész tetszett a legjobban a Momentum pártalapítványa által szervezett programon. A korábban szintén szexuális zaklatás gyanújába keveredett 

Donáth Anna szerint még mindig nincs annyi nő a közéletben, amennyire szükség lenne. 

– Márpedig tehetséges női politikusok nélkül nem tudunk igazságos, emberséges és zöld Magyarországot felépíteni – vélekedett a politikus. 

A momentumos Indítsuk be Magyarországot Alapítvány hétvégi alkalmakon várja a jelentkezőket politikusképzőjére, a pártalapítvány oldalán jelzik, hogy a részvétel a programokon ingyenes. Weboldalukról az is kiderül, hogy az októberi már a második hétvége volt, ahol a jövő baloldali – kizárólag női – politikusai összeültek. 

A „politikusképzőt” egyébként a német szabad demokrata párt (FDP) alapítványa, a Friedrich Naumann Stiftung für die Freiheit is finanszírozta. 

A német pártalapítvány más magyarországi rendezvényeket is előszeretettel szokott támogatni, például a Republikon Intézet 2017-es Soros György és Magyarország című konferenciájának szervezésében is együttműködtek.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.