időjárás 3°C Barbara , Borbála 2022. december 4.
logo
Karácsony helyettese „szélsőségesen” nem ért egyet a fővárosi vagyonkezelő vezérigazgatójával a Városháza tervezett eladása ügyében

Önmagának mond ellent a főváros vezetése a belső vizsgálat ügyében

Kárpáti András (MWH)
2021.11.10. 13:40 2021.11.26. 15:11
Önmagának mond ellent a főváros vezetése a belső vizsgálat ügyében

Kerpel-Fronius Gábor főpolgármester-helyettes „szélsőségesen” nem ért egyet Barts J. Balázsnak, a Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zrt. vezérigazgatójának a Városháza tervezett eladására vonatkozó kijelentéseivel. Karácsony Gergely helyettese a Mediaworks Hírcentrumának arról is beszélt: úgy tudja, hogy indul belső vizsgálat a műemlékvédelem alatt álló épületegyüttes értékesítése ügyében, holott Karácsony ezt korábban határozottan tagadta a Népszava kérdésére.

– Nem tudok arról, hogy ne indulna ilyen vizsgálat – jelentette ki Kerpel-Fronius.

Arra a kérdésre, hogy a főváros hogyan jutott az ügyben a teljes tagadástól a beismerésig, a főpolgármester-helyettes azzal védekezett, hogy nyilvánosságra hozták azt a kabinet-előterjesztést, amely tárgyalta az eladást, majd el is vetette azt. Ám a dokumentumot csak azt követően tették közzé Karácsonyék, hogy a Mediaworks Hírcentruma Anonymus újabb hangfelvétele alapján megírta: Barts Balázs önmagát is megnevezve beszélt arról, hogy a Városháza épületét el akarja adni a főváros, s erről Budapest magas pozícióban lévő vezetőinek is tudomásuk van.

A vezérigazgató arra is kitért, hogy a Karácsony Gergely kampányígéreteiben szereplő Városháza parkot csak azért valósítanák meg, mert „megígérték”, ám hamar el is bontanák.

Ezen még a felvétel egyik, ismeretlen szereplője is megrökönyödött. Barts több ismerősét megemlítette a jelenlévők közül, így egy bizonyos Gyulát és Zsoltot, akik minden bizonnyal Gansperger Gyulával, és Berki Zsolttal azonosíthatók. Utóbbiak szintén kulcsszerepet játszhattak a Városháza tervezett dobra verésében, illetve egy XXII. kerületi, 7400 négyzetméteres budai ingatlan korrupciógyanús módszerekkel történő eladásában.

Borítókép: Kerpel-Fronius Gábor (MTI/Balogh Zoltán)

VÁROSHÁZA-GATE

Városháza-gate: Karácsony még nem hallott a gyanúsításokról + videó

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.