Önmagának mond ellent a főváros vezetése a belső vizsgálat ügyében

Karácsony helyettese „szélsőségesen” nem ért egyet a fővárosi vagyonkezelő vezérigazgatójával a Városháza tervezett eladása ügyében.

Kárpáti András (MWH)
2021. 11. 10. 13:40
KERPEL-FRONIUS Gbor
Budapest, 2019. november 5. Kerpel-Fronius Gábor, az átláthatóságért, a részvételiségért, az innovációért és a fenntartható fejlõdésért felelõs fõpolgármester-helyettes az új összetételû Fõvárosi Közgyûlés alakuló ülésén a Városháza dísztermében 2019. november 5-én. MTI/Balogh Zoltán Fotó: Balogh Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kerpel-Fronius Gábor főpolgármester-helyettes „szélsőségesen” nem ért egyet Barts J. Balázsnak, a Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zrt. vezérigazgatójának a Városháza tervezett eladására vonatkozó kijelentéseivel. Karácsony Gergely helyettese a Mediaworks Hírcentrumának arról is beszélt: úgy tudja, hogy indul belső vizsgálat a műemlékvédelem alatt álló épületegyüttes értékesítése ügyében, holott Karácsony ezt korábban határozottan tagadta a Népszava kérdésére.

– Nem tudok arról, hogy ne indulna ilyen vizsgálat – jelentette ki Kerpel-Fronius.

Arra a kérdésre, hogy a főváros hogyan jutott az ügyben a teljes tagadástól a beismerésig, a főpolgármester-helyettes azzal védekezett, hogy nyilvánosságra hozták azt a kabinet-előterjesztést, amely tárgyalta az eladást, majd el is vetette azt. Ám a dokumentumot csak azt követően tették közzé Karácsonyék, hogy a Mediaworks Hírcentruma Anonymus újabb hangfelvétele alapján megírta: Barts Balázs önmagát is megnevezve beszélt arról, hogy a Városháza épületét el akarja adni a főváros, s erről Budapest magas pozícióban lévő vezetőinek is tudomásuk van.

A vezérigazgató arra is kitért, hogy a Karácsony Gergely kampányígéreteiben szereplő Városháza parkot csak azért valósítanák meg, mert „megígérték”, ám hamar el is bontanák.

Ezen még a felvétel egyik, ismeretlen szereplője is megrökönyödött. Barts több ismerősét megemlítette a jelenlévők közül, így egy bizonyos Gyulát és Zsoltot, akik minden bizonnyal Gansperger Gyulával, és Berki Zsolttal azonosíthatók. Utóbbiak szintén kulcsszerepet játszhattak a Városháza tervezett dobra verésében, illetve egy XXII. kerületi, 7400 négyzetméteres budai ingatlan korrupciógyanús módszerekkel történő eladásában.

Borítókép: Kerpel-Fronius Gábor (MTI/Balogh Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.