időjárás -5°C Ágnes 2022. January 21.
logo

Orbán Balázs a baloldalnak: Fogják vissza az üzleti köreiket!

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2021.11.30. 11:59 2021.11.30. 13:14
Orbán Balázs a baloldalnak: Fogják vissza az üzleti köreiket!

Oláh Lajos (DK) szerint az önkormányzatok bajban vannak a forráselvonások miatt. Kijelentette: „Budapestet gyűlöli a Fidesz, ez a magyarázata a forráselvonásoknak.” – A kormány nem veszi észre, hogy nem az önkormányzatoknak árt a forráselvonásokkal, hanem az embereknek, pedig közöttük vannak a saját szavazóik is – fogalmazott. Közölte: „egy jövő tavaszi kormányváltás után az új kormány egyik fontos feladata lesz az önkormányzatok kárpótlása, és partnernek tekintik majd őket.”

Orbán Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára válaszában azt mondta a képviselőnek, hogy 

a baloldal üzleti körei tárgyalnak a Városháza eladásáról, és ha Karácsony Gergely főpolgármester tud erről, az elfogadhatatlan, ha viszont nem, akkor az a baj.

 – Fogják vissza az üzleti köreiket, és szorítsák vissza őket a Városháza környékéről! – szólított fel. Az államtitkár elmondta, hogy 2010 előtt forrásokat vontak ki az önkormányzati rendszerből, ezt viszont 2010 után megfordították: akkor nem feladatokat adtak, és pénzt vettek el a településektől, hanem fordítva, adósságkonszolidációban részesültek, és a feladataik csökkentek. 

– Nem igaz, hogy most kevesebb forrás jut az önkormányzatoknak

 – hangsúlyozta.

Borítókép: Orbán Balázs (Fotó: MTI/Kovács Attila)