Orbán Balázs a baloldalnak: Fogják vissza az üzleti köreiket!

2010 előtt forrásokat vontak ki az önkormányzati rendszerből, azt követően viszont ez megfordult.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2021. 11. 30. 11:59
ORBÁN Balázs
Budapest, 2019. június 3. Orbán Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára napirend elõtti felszólalásra válaszol az Országgyûlés plenáris ülésén 2019. június 3-án. MTI/Kovács Attila Fotó: Kovács Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Oláh Lajos (DK) szerint az önkormányzatok bajban vannak a forráselvonások miatt. Kijelentette: „Budapestet gyűlöli a Fidesz, ez a magyarázata a forráselvonásoknak.” – A kormány nem veszi észre, hogy nem az önkormányzatoknak árt a forráselvonásokkal, hanem az embereknek, pedig közöttük vannak a saját szavazóik is – fogalmazott. Közölte: „egy jövő tavaszi kormányváltás után az új kormány egyik fontos feladata lesz az önkormányzatok kárpótlása, és partnernek tekintik majd őket.”

Orbán Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára válaszában azt mondta a képviselőnek, hogy 

a baloldal üzleti körei tárgyalnak a Városháza eladásáról, és ha Karácsony Gergely főpolgármester tud erről, az elfogadhatatlan, ha viszont nem, akkor az a baj.

 – Fogják vissza az üzleti köreiket, és szorítsák vissza őket a Városháza környékéről! – szólított fel. Az államtitkár elmondta, hogy 2010 előtt forrásokat vontak ki az önkormányzati rendszerből, ezt viszont 2010 után megfordították: akkor nem feladatokat adtak, és pénzt vettek el a településektől, hanem fordítva, adósságkonszolidációban részesültek, és a feladataik csökkentek. 

– Nem igaz, hogy most kevesebb forrás jut az önkormányzatoknak

 – hangsúlyozta.

Borítókép: Orbán Balázs (Fotó: MTI/Kovács Attila)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.