időjárás 1°C Elza 2023. december 1.
logo
A baloldal teljesítményéről 2010-ben már ítéletet mondtak a magyarok

Simicskó István: Magyarország előre megy, nem hátra!

Baranyai Gábor
2021.11.08. 05:55 2021.11.08. 08:23
Simicskó István: Magyarország előre megy, nem hátra!

Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője szerint a soron következő országgyűlési választás tétje az, hogy Magyarország letér-e arról a megkezdett útról, amely sikeressé tette a gazdaságot, biztosítja a magyar kulturális hagyományok fennmaradását és amely a külföld szemében is komolyan vehető partnerré tette az országot.

– Olyan világban élünk, amely napról napra új kihívásokat tartogat számunkra. Ez igaz az egyes emberekre, de ugyanúgy érvényes az országokra is – nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Simicskó István. A KDNP országgyűlési képviselőcsoportjának a vezetője szerint a közelmúlt legnagyobb megpróbáltatásait egyértelműen a migrációs válság, a pandémia, illetve a világgazdasági okokból bekövetkezett energiaár-robbanás jelentette, amelyek életünket a mai napig erőteljesen befolyásolják, sőt az általuk jelentette fenyegetés mértéke az évek alatt fokozódott.

– A Fidesz–KDNP-kormányok időben felismerték azokat a veszélyeket, biztonsági kockázatokat, káros impulzusokat, amelyek a XXI. században az egyre gyorsuló, globalizálódó világban Magyarországot érték és érik folyamatosan. 

Ezek a jellemzően külső, világpolitikai, világgazdasági hatások sajnos nem kedveznek annak a politikai, gazdasági és kulturális környezetnek, amelyet mi a keresztény hagyományokon nyugvó, erős nemzetállamokra épülő Európának hívunk – fogalmazott. A frakcióvezető emlékeztetett: a jobboldali magyar kormány volt az első, amely az Európába hömpölygő illegális migránsáradatot kerítéssel állította meg. Ezzel szemben a baloldal az egész kérdést álproblémának nevezte és a migránsok emberi jogainak a megsértéséről papolt, sőt azt kezdte el emlegetni, hogy a bevándorlás tulajdonképpen gazdaságilag előnyös. – Nem fogadjuk el, hogy Európából egyesek olvasztótégelyt csináljanak, hogy ezzel a nemzetek az önfeladás útjára lépjenek, elveszítsék szuverenitásukat és így feladják identitásukat – szögezte le a frakcióvezető.

A pandémia kapcsán úgy fogalmazott: a kormány mind a keleti, mind a nyugati vakcinák beszerzésével időben lehetővé tette, hogy Magyarország az elsők között érje el a magas átoltottságot. Ezzel sikerült megelőzni, hogy nálunk is a közeli országokhoz hasonló fertőzöttségi számmal és túlterhelt egészségüggyel érjen minket a járvány következő hulláma. – Természetesen a baloldalnak ebben az esetben sem a magyar életek, hanem a nyugati vakcinagyárak érdekei számítottak, és sosem derül már ki, hogy a vakcinaellenes kommunikációjuk keltette bizonytalanságnak hány áldozata lett – tette hozzá.

Simicskó István szerint a rezsicsökkentés vívmányait sem lehet megkérdőjelezni. 

– Egyik oldalról közel egy évtized alatt jelentős összegeket hagytunk az embereknél. Másrészt megvédtük a magyarokat az energiaárak elszabadulásától, amely mára több európai országban igencsak fojtogatja a lakosságot. Persze a kormánykritikus hangoknak ez sem tetszik. Ők szívesebben fizettetnék meg ezt is a magyar emberekkel – hívta fel a figyelmet.

A kormánypárti politikus szerint a soron következő országgyűlési választás tétje az, hogy Magyarország letér-e arról a megkezdett útról, amely sikeressé tette a gazdaságot, biztosítja a magyar kulturális hagyományok fennmaradását és amely a külföld szemében is komolyan vehető partnerré tette az országot. – A baloldalon ugyanazok az emberek állnak, akiknek a teljesítményéről 2010-ben már ítéletet mondtak a magyarok. Ők vették el a 13. havi nyugdíjat, az irányításukkal minden év menetrendszerűen rezsiáremeléssel indult, és végső soron csőd közeli helyzetbe sodorták az országot. Ezzel szemben a kormány gazdaságpolitikája most lehetővé teszi, hogy az emberek visszakapják a befizetett adójuk jelentős részét, hogy a 25 év alattiak mentességet kapjanak a jövedelemadó fizetés alól, hogy a fegyveres dolgozók hat havi fegyverpénzt kapjanak és hogy a nyugdíjasok újra visszakapják a 13. havi nyugdíjat – sorolta az elért eredményeket. Simicskó István szerint hiába a baloldal aknamunkája, hiába a brüsszeli bürokraták vádaskodása, Magyarország előre megy és nem hátra. – Tavasszal az embereknek arról kell döntenie, hogy ez továbbra is így legyen – jegyezte meg.

Borítókép: Simicskó István. (Fotó: Mirkó István)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.