Szánthó Miklós: Civilizációs öngyilkosság zajlik a szemünk előtt

A társadalom hármas alappillérét próbálja meg lerombolni a liberális logika. Ma konzervatív ellenforradalomra, a normalitás, józan ész erődemonstrációjára van szükség. Emiatt fontos, hogy a magyar politika közvetlenül az emberekhez fordul és őket kérdezi meg, hogy mi legyen a gyermekeinkkel – mondta csütörtökön Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ igazgatója a Következő ezer év a gyermekekért című konferencián, Budapesten.

2021. 11. 25. 15:35
SZÁNTHÓ Miklós
A Következő ezer év a gyermekekért! című konferencia Budapesten Fotó: Bruzák Noémi Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A genderideológia és az LMBTQ-propaganda már rég nem a toleranciáról, egymás megértéséről, az elfogadásról szól. Egyre inkább kiderül, hogy a magát semlegesnek álcázó, uralkodó liberalizmus nem más, mint egy birodalmi logikára épülő ideológia, amely a saját világnézetét akarja ráerőltetni a társadalom minden tagjára, beleértve a gyermekeket is

– jelentette ki Szánthó Miklós csütörtökön az Alapjogokért Központ, a Batthyány Lajos Alapítvány és a Szent István Intézet által közösen szervezett Következő ezer év a gyermekekért című konferencián, Budapesten. Az Alapjogokért Központ igazgatója szerint a konzervativizmus lényegét három szóban foglalhatjuk össze: Isten, haza, család. Mint mondta, ma azt láthatjuk, hogy ezt a hármas egységet elkezdték lerombolni, relativizálni. 

„Elkezdték lebontani a nyugati civilizáció zsidó–keresztény hagyományokra épülő rendjét, letagadták Istent. Folytatódott és folytatódik a mai napig azzal, hogy megpróbálják lebontani a nemzeti identitást, a kultúrát, és megpróbálnak kevert társadalmat kialakítani. A legújabb célpontja a liberális ideológiai őrületnek pedig a család”

– mondta. Szánthó Miklós szerint a genderideológiát hirdetők ma azt próbálják előadni, hogy a teremtett biológiai nemek nem léteznek vagy másodlagosak, és pusztán társadalmi elvárások által ránk kényszerített szerepek, emiatt dekonstruálhatók. Mint részletezte, az ő céljuk, hogy a hagyományok tiszteletéből „kigyógyítsák” az embereket, az emberi jogok fölényes győzelmeként mutassák be. A nemek százának megismertetését már elvárásként fogalmazzák meg az oktatáspolitikában is – fogalmazott. Az Alapjogokért Központ igazgatója szerint ezen ideológia hordozói a népességfogyást, Európa és a Nyugat demográfiai problémáját, a bevándorlók ide hozatalával abszolút megoldható technikai malőrként kezelik. 

A bevándorláson alapuló kevert társadalmak követendő normaként történő beállítás fegyverletétel, a teremtett nemek megkérdőjelezése önfeladás, az abortusz kifejezett reklámozása gyermekgyilkosságra történő felhívást, az újmarxista, liberális gondolkodás pedig magát a tébolyt jelenti

– vélekedett Szánthó Miklós, aki szerint egy civilizációs öngyilkosság zajlik a szemünk előtt. Az igazgató elmondta: meggyőződése, hogy ma konzervatív ellenforradalomra van szükség, a normalitás, józan ész erődemonstrációjára. A gyermekvédelmi népszavazás miatt Magyarország ellen indított nemzetközi hadjáratról azt mondta, nem csodálja, hogy ennyire frusztrált az Európai Unió.

„Végre lesz egy olyan lehetőség, hogy nem az EP-képviselők döntik el, hogy a férfiak szülhetnek-e vagy nem, nem az Európai Bizottság füstös háttérszobájában döntik el, hogy mi szerepel majd az EU-s genderstratégiában, hanem közvetlenül az emberekhez fordul a politika és őket kérdezi meg, hogy mi legyen a gyerekeikkel.”

Mint mondta, a harc nehéznek tűnik és joggal érezzük, hogy agresszív a genderpropaganda. Arra kért mindenkit, hogy legyen bizakodó.

Legyen a szemünk előtt a migrációs helyzet. Akkor sikerült ellentmondani a brüsszeli nyomásnak és úgy gondolom, hogy megint sikerülni fog

– zárta gondolatait Szánthó Miklós.

Borítókép: Szánthó Miklós (Fotó: MTI/Bruzák Noémi)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.