időjárás 22°C Apollónia 2022. július 7.
logo

A Prisztás családtól vette kétmilliárdot érő luxusvilláját a fővárosi közműholding vezére

Forrás: METROPOL
2021.12.28. 08:44 2021.12.28. 14:15
A Prisztás családtól vette kétmilliárdot érő luxusvilláját a fővárosi közműholding vezére

Közvetlenül a hírhedt maffiózótól, Prisztás Józseftől és családjától vette a legalább kétmilliárdot érő ingatlanát Mártha Imre, illetve a családja nevén futó cég – adta hírül a Metropol.

Ahogy arról a Metropol beszámolt, ez az a villa, amelynek teraszáról, illetve medencéje partjáról a munkásokat provokáló képeket tett közzé a fővárosi közműholding első számú vezetője. Innen gördül ki délutánonként, miután a szolgálati Skodát letette, Bentley márkájú, a világ milliárdosai által kedvelt autójával.

A beosztottjai által csak Gyurcsány-fiókának nevezett cégvezér időközben valóságos hajtóvadászatot indított azok ellen, akik szerinte kiszivárogtatták az amerikai milliárdosokat megszégyenítő életvitelét bizonyító képeket. Huszonhat követőjét nyilvánította egyik napról a másikra gyanúsnak, s azonnal letiltotta őket. 

A Metropol úgy értesült, hogy komoly személyes konfliktusok is lettek a gyanúsításokból, ráadásul Mártha Imre magánnyomozót fogadott, hogy kiderítse, kik buktatták le.

Forrás: Metropol

A Karácsony Gergely-féle önkormányzat milliárdosa, a fővárosi közterület-fenntartó, a Főtáv, a kertészet, a temetkezési vállalat és a kéményseprők nagy hatalmú vezetője a Metropol értesülései nyomán nagyon sok ismerősét személyesen is kifaggatta a napokban. Azt szeretné mindenáron megtudni, hogy ki vagy kik szivárogtatták ki a luxusutakról, jachtozásról, alulöltözött hölgyekről készült, nagy vihart kavaró képeket.

De ennél is megdöbbentőbb, hogy Mártha Imre, illetve a közvetlen családtagjai nevén futó cég közvetlenül az egyik leghírhedtebb maffiózótól, Prisztás Józseftől, illetve annak családjától szerezte meg a legalább kétmilliárd forint értékűre becsült svábhegyi luxusingatlant, ahol jelenleg kizárólag ő maga lakik – írja a Metropol.

A kétmilliárd forintot érő ingatlan korábban Prisztás József maffiózó tulajdona volt. Forrás: Metropol

Prisztás József a kilencvenes években dúsgazdag maffiózó hírében állt, több milliárd forinttal, rengeteg ingatlannal és telekkel rendelkezett, vagyonát leginkább az éjszakai életben szerezte. A kilencvenes évek végén fényes nappal, az óbudai Ladik utcában lőtték közvetlen közelről fejbe. Ingatlanok miatt kellett meghalnia: egy kölcsönügyletben ugyanis ugyanazokat a nagy értékű ingatlanokat ajánlották fel neki is fedezetül, amiket Portik Tamásnak. 

A Metropol szerint Prisztás és az Energol-vezér nem tudtak megegyezni az ingatlanokról, Portik ezért megölette Prisztást, akire eleve féltékeny volt.

Mártha Imre luxusházának tulajdoni lapján pontosan követhető, hogyan szerezte meg a Mártha család a maffiózótól,illetve annak meggyilkolása után az örököseitől a komoly vagyont érő ingatlant.

Forrás: Metropol

Időközben újabb fotók is eljutottak a Metropol szerkesztőségébe arról, hogyan provokál a megszerzett milliókkal Mártha Imre, akinek csak az óragyűjteményét 100 millió forint körülire becsülik közvetlen ismerősei.

A Metropol szerkesztőségébe beküldött képek egyikén látható például egy méregdrága zongora, amelyen a műkedvelő milliárdos gyakran saját maga szórakoztatja a baloldali elit tagjait, azokon a partikon, amelyeket a Prisztáséktól megszerzett villában ad.

Forrás: Metropol

A zongora ára használtan is 34 millió forint, újonnan pedig 50 millió forint körül kezdődik. A Steinway cég nem hoz nyilvánosságra árakat, minden egyes zongorája külön alku tárgya a világ leggazdagabb embereivel.

Egy másik, szintén a Metropolhoz eljuttatott kép már szinte említésre sem méltó, ezen a milliárdos közművezér éppen egy sokmilliós, elektromos szörfdeszkával dicsekszik. Földi halandók aligha ismerhetik a világ leggazdagabb embereinek ezt a luxussporteszközét, aminek ára alsó hangon 2 millió 300 ezer forintnál kezdődik.

A Gyurcsány-fióka név ellen tiltakozni próbáló fővárosi közművezér, akivel gyakorta és nagyon szívesen fotózkodik Karácsony Gergely főpolgármester, egy Írországból behozott versenylóval is provokálja a munkatársait – írja a Metropol.

Mártha rendszeresen posztol fotókat egy Apache Girl nevű angol telivérről, ami egy bejegyzése szerint az angol arisztokrácia híres lóversenyén, az ascoti derbyn is megállná a helyét.

Ha így van, akkor a ló ugyancsak megérhet akár 100 milliót is, hiszen az angol királyi család kedvenc lóversenye, a Royal Ascot versenylovainak ára alsó hangon 200 000 angol font környékén kezdődik.

Miközben Mártha Imre, a fővárosi közműholding vezére így kérkedik a vagyonával, Budapesten spórolásból szemeteskukákat és jegyautomatákat szerelnek le és melósokat rúgnak ki, akik a Metropolnak panaszkodnak arról, hogy folyamatosan rettegniük kell, mert féltik az állásukat – tette hozzá a Metropol keddi írásában.

Ki volt Prisztás József?

A kilencvenes évek alvilági leszámolásai gyakorlatilag Prisztás József meggyilkolásával vették kezdetüket. A vállalkozót 1996 novemberében filmbe illő jelenetek közepette akkor lőtték le az óbudai Ladik utcában, amikor éppen az autójába szállt be. Az elkövető egy kerékpárral távozott a bűncselekmény helyszínéről. A gyilkosság hátterében a rendszerváltás után formálódó hazai alvilág pozícióharca állt. 

A történések egyik legfontosabb mozgatórugója az olajozásból bűnözői csoportokhoz áramló hatalmas pénz volt. Az összegek nagyrészt az éjszakai élet szereplőihez jutottak. A nehézfiúk mellett felfegyverzett „csapatok” teljesítettek szolgálatot. Mindennapossá váltak az erőszakos pénzbehajtások, az önbíráskodások. A szórakozóhelyeket is ezeknek a csoportoknak tagjai, „katonái” védték. 

Prisztás József főképp ingatlanbefektetésekben és nagyobb összegű pénzkölcsönzésekben utazott. Éppen egy ilyen ügylet kapcsán került összetűzésbe az alvilág „bankárával”, Lakatos Andrással – becenevén Kisbandival – és az Energol egyik volt vezetőjével, Portik Tamással. Az azóta lefolytatott büntetőeljárások nyomán kiderült: Prisztás József meggyilkolására utóbbi, vagyis a számos más ügyben elítélt, illetve perbe fogott Portik Tamás adott megbízást.  

Abból a körből, amelyben Prisztás József mozgolódott, számos alvilági szereplő – mások mellett Döcher György – már meghalt, többen jelenleg is a rács mögött vannak. Napjainkban csupán néhány, korábban bűnözői életre berendezkedő, börtönöket is megjárt figura – például Tasnádi Péter – tevékenykedik szabadon. 

A Prisztás József meggyilkolása után hátramaradt jelentős vagyon egy része a vállalkozó családjára maradt. (Mediaworks-Hírcentrum)

Borítókép: Mártha Imre, az Invitel operatív főigazgatója előadást tart a siófoki Media Hungary konferencián 2013. május 14-én (Fotó: MTI/Nagy Lajos)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.