időjárás 23°C Ilona 2022. augusztus 18.
logo

Együtt a család: kiállás a keresztény értékek mellett

Forrás: MTI-OS, keesz.hu
2021.12.26. 09:32 2021.12.26. 14:15
Együtt a család: kiállás a keresztény értékek mellett

Magyar családok tettek tanúságot a keresztény családmodell mellett a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége (KÉSZ) felhívására. A Szent Család ünnepére elkészült fotómozaik sokszínűen mutatja be a családban megélt szeretet örömét – írja a távirati irodához eljuttatott karácsonyi közleményében a KÉSZ.

A szövetség felidézi, hogy

2016-ban jelent meg az „Amoris laetitia” kezdetű apostoli buzdítás a házastársi és családi szeretet szépségéről és öröméről. Öt évvel később, idén, Szent József ünnepén Ferenc pápa ugyanezzel a névvel nyitotta meg a családoknak szentelt évet.

A szentatya szándéka, hogy szívünk és gondolataink középpontjába helyezzük a családot: tanúságot tegyünk a férfi és nő házasságán alapuló családról.

A KÉSZ is csatlakozott a szentévhez, ennek szellemében kampányindító akcióként Együtt a család címmel hirdetett fotómozaik-felhívást – írják.

A beérkezett színes, vidám életképeket ábrázoló fotókból készített mozaik, amely felnagyítva is elérhető a Szövetség weboldalán, fontos kiállás a keresztény emberképből gyökerező hagyományos családmodell mellett.

Forrás: keesz.hu

Napjainkban nagy a hangzavar a család fogalma körül. Ebben a hangoskodó vitában nyugodt, de határozott állásfoglalásra van szükség

– szögezi le a KÉSZ.

Nem népszerűségre áhítozunk és nem politikai szekértáborokat vagy ideológiákat szolgálunk, hanem saját meggyőződésünket fejezzük ki

– teszik egyértelművé közleményükben.

Az alapfogalmak megerősítésének igénye a többség akaratát mutatja, ami nem jelent kárt egyetlen kisebbség számára sem. Látni kell azt, ha elfogadjuk, hogy bármi lehet család, akkor valójában semmi sem az. Ellenben a klasszikus családmodell hagyományos, kétezer éves hitbéli meggyőződésünkön alapul. Nem akarunk annál többet, mint Jézus Krisztus útján járni, de nem elégedhetünk meg ennél kevesebbel sem:

A család alapja egy férfi és egy nő házasságban megélt szeretetközössége, hivatása az élet továbbadása, a gyermekek felnevelése Isten szerető jelenlétében

– zárja karácsonyi közleményét a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége (KÉSZ).

Borítókép: gyerekek karácsonyi pásztorjátékot adnak elő a csíkszeredai Szent Ágoston-templomban 2021. december 24-én (Fotó: MTI/Kiss Gábor)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.