Elmemegfigyelőben vizsgálják a nőkre támadó férfit

Egy órán belül négy nőt is megtámadott a szigetszentmiklósi K. Zoltán, aki szó nélkül leütötte valamennyi áldozatát. A nyomozási bíró letartóztatta. K. Zoltán azt mondja, soha nem volt az erőszak híve, és ő senkit nem bántott. Elmemegfigyelőbe vitték.

2021. 12. 09. 10:30
Forrás: MN archív
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ügyészség letartóztatási indítványa alapján a nyomozási bíró elrendelte annak a 31 éves férfinak a letartóztatását, aki a megalapozott gyanú szerint kevesebb mint egy órán belül, minden előzmény nélkül négy nőt támadott meg, hármat egy kőbányai bevásárlóközpontban, egyet pedig Zuglóban, a nyílt utcán. 

Az ügyben a Budapesti Rendőr-főkapitányság XIV. kerületi Rendőrkapitánysága folytat nyomozást súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt. A Budapesti XIV. és XVI. Kerületi Ügyészség a nyomozás adatai, valamint a gyanúsított személyi körülményei alapján kizárólag a letartóztatásra látott alapot, ezért erre tett indítványt.

A Fővárosi Főügyészség közleménye szerint a gyanúsított a bejelentett lakóhelyén nem tartózkodik, és a kihallgatásán más tartózkodási helyet sem tudott megadni a nyomozó hatóságnak, elfogására is csak elfogatóparancs kibocsátásával kerülhetett sor. Munkahelye, jövedelme nincs, és családi kapcsolatokkal sem rendelkezik, személyi körülményei rendezetlenek.

A gyanúsított büntetlen előéletű, ugyanakkor a terhére rótt bűncselekmények jellegére és különösen az elkövetés körülményeire (rövid időn belül, minden előzmény nélkül több nőt támadott meg) tekintettel a bűnismétlés veszélye a gyanúsított esetében valós és közvetlen, azt csupán a legszigorúbb kényszerintézkedéssel lehet elkerülni.

Az ügyészi indítvánnyal a nyomozási bíró egyetértett, és elrendelte a gyanúsított letartóztatását. A letartóztatást a bíróság az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben rendelte végrehajtani.

A gyanúsított a terhére rótt bűncselekmények elkövetését tagadta, elmondása szerint nem volt soha az erőszak híve.

A rendőrség közleménye szerint a szigetszentmiklósi K. Zoltán november 13-án egymás után négy embert ütött meg egy kőbányai üzletközpontban és Zuglóban a nyílt utcán. A verekedő 17 óra 45 perc körül a Mogyoródi úton akadt össze az egyik áldozatával, akit először fejen ütött, majd miután a földre lökte, belerúgott. Végül se szó, se beszéd, továbbállt. A kerületi rendőrök akkor fél órán belül elfogták a 31 éves K. Zoltánt és gyanúsítottként hallgatták ki. 

A férfi akkor tagadta, hogy bárkit is megvert volna. Az eljárás során felmerült a gyanú, hogy három korábbi hasonló jellegű bűncselekmény is ehhez a támadóhoz köthető. K. Zoltán ez után elérhetetlenné vált a nyomozó hatóság számára, ezért november 26-án elfogatóparancsot adtak ki ellene.

Az új adatok szerint a verekedő szintén november 13-án 17 óra körül egy X. kerületi bevásárlóközpont egyik elektronikai üzletében lépett egy nő mögé, akit olyan erővel ütött fejbe, hogy a nő a földre zuhant, ő pedig egyszerűen kisétált az üzletből. Az erőszakos férfi ezután egy cipőbolthoz ment, ahol egy vele szembejövő másik nőt ütött arcon szó nélkül, aki szintén a padlóra esett. A támadó innen is továbbállt, hogy egy újabb nőt üssön tarkón egy ruházati kereskedésnél, majd elhagyta a bevásárlóközpontot.

A nyomozás során mind a négy sértett arról számolt be, hogy támadójuk szó nélkül ütötte őket, a tettlegességnek semmilyen előzménye nem volt.

A körözött férfit december 2-án reggel ugyanazon bevásárlóközpont előtt fogták el, ahol három héttel korábban a támadások történtek.

Borítókép: a gyanúsított váratlanul, szó nélkül ütötte le áldozatait (Fotó/illusztráció: MN archív)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.