Harmadik alkalommal díjazta a közmédia a kiválóságokat

Harmadik alkalommal díjazta a közmédia azon kiválóságokat, akik példaértékű munkájukkal, tevékenységükkel sokat tettek a közösségükért. A Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. által alapított díjakat Papp Dániel, az MTVA vezérigazgatója és Dobos Menyhért, a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. vezérigazgatója adta át december 8-án Budapesten.

Forrás: HIRADO.HU2021. 12. 08. 17:14
BARACZKA Eszter; MIKLÓSA Erika; LÁSZLÓ Balázs; DOBOS Menyhért; GULYÁS István; LAÁR András; SÁRA Sándor; HAJDÚ B. István; NÉMETH Balázs; VITÉZY László; PAPP Dániel
Budapest, 2021. december 8. Papp Dániel, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelõ Alap (MTVA) vezérigazgatója (b) és Dobos Menyhért, a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. vezérigazgatója (j) a díjazottakkal 2021. december 8-án az MTVA Sára Sándor vetítõ- és koncerttermében, ahol idén harmadik alkalommal adták át a közmédia legrangosabb díjait. Balról jobbra Németh Balázs, az M1 mûsorvezetõje - Egyesy Géza-díj, Miklósa Erika Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas operaénekes - Dohnányi Ernõ-díj, Gulyás István szerkesztõ-mûsorvezetõ - Herczeg Ferenc-díj, Hajdú B. István - Knézy Jenõ-díj, Baraczka Eszter - Egyesy Géza-díj, Vitézy László Balázs Béla-díjas producer, forgatókönyvíró, filmrendezõ, érdemes és kiváló mûvész - Sára-Csoóri Életmûdíj, Bényi Ildikó mûsorvezetõ - Wacha Imre-díj és a Karinthy-gyûrûvel kitüntetett Laár András humorista, költõ, zeneszerzõ, színész. MTI/Cseke Csilla Fotó: Cseke Csilla Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Sára–Csoóri-életműdíjat a kuratórium Vitézy László Balázs Béla-díjas magyar producernek, forgatókönyvírónak, filmrendezőnek, érdemes és kiváló művésznek ítélte.

A Karinthy-gyűrűt Laár András humoristának és színésznek ítélte oda a kuratórium. A szórakoztató műsorokban nyújtott kiemelkedő előadói tevékenységért járó elismerést 1975 óta a humor legméltóbb képviselői kapják.

A sportújságírók díját, a Knézy Jenő-díjat – amely a közmédia életműdíjas főmunkatársának, legendás sportriporterének állít emléket – Hajdú B. István Prima Primissima díjas magyar sportújságíró, sportriporter, televíziós kommentátor vehette át.

Az ismeretterjesztői Tőkéczki László-díjat Bősze Ádám zenetörténész, a Bartók rádió műsorvezetője kapta. A díjjal a Széchenyi-díjas történésznek, a Duna Televízió alapító kurátorának emléke előtt tisztelegnek.

Wacha Imre-díjban részesült Bényi Ildikó, a közmédia műsorvezetője, korábbi bemondója. A szép és helyes magyar nyelvhasználatért járó elismerés a több mint ötven évig a rádiós és televíziós munkatársakat oktató beszédtanárnak állít emléket.

A Dohnányi Ernő-díj kitüntetettje Miklósa Erika Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas magyar koloratúrszoprán opera-énekesnő, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja.

A díjat a korábbi Magyar Rádió egykori zenei igazgatójának, a Zeneakadémia hajdani főigazgatójának, a Kossuth-díjjal kitüntetett zeneszerzőnek, karmesternek, zongoraművésznek emlékére alapították.

Az Egyesy Géza-díjjal a magyar nemzeti hírügynökség alapítójának, az MTI kiemelkedő szerkesztőjének és parlamenti tudósítójának állítottak emléket. A kitüntetettek Baraczka Eszter, az MTVA brüsszeli tudósítója és Németh Balázs, az M1 műsorvezetője.

Herczeg Ferenc-díjjal tüntették ki Gulyás István szerkesztő-műsorvezetőt. Az elismeréssel a kiváló magyar író, újságíró, az Új Idők irodalmi hetilap főszerkesztője, a Petőfi Társaság elnöke előtt tiszteleg az alapító – olvasható a Híradó cikkében.

Borítókép: Papp Dániel, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vezérigazgatója (b) és Dobos Menyhért, a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. vezérigazgatója (j) a díjazottakkal 2021. december 8-án. Balról jobbra Németh Balázs, az M1 műsorvezetője, Miklósa Erika operaénekes, Gulyás István szerkesztő-műsorvezető, Hajdú B. István, Baraczka Eszter, Vitézy László producer, forgatókönyvíró, filmrendező, Bényi Ildikó műsorvezető és Laár András humorista, költő, zeneszerző, színész. (Fotó: MTI/Cseke Csilla)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.