Hét év alatt hatszázezer határsértőt fogtak el a magyar hatóságok

Csak idén a számuk meghaladta a százhúszezret – számolt be róla Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI/Facebook2021. 12. 22. 10:09
null
Ásotthalom 20210901 Ideiglenes biztonsági határzár. Fotó: Mirkó István (MI) Magyar Nemzet képen: Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az elmúlt hét évben több mint hatszázezer határsértőt fogtak el a magyar hatóságok, és csak idén ez a szám meghaladta a 120 ezret

– mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerdán a kormány Facebook-oldalára feltöltött videóban. 

Bakondi György szerint ez azt jelenti, hogy naponta háromszáz határsértőt fognak el, és ehhez még hozzájön az embercsempészek tevékenysége, ami a szervezett bűnözésnek egy igen jövedelmező üzletága. 

Kiemelte, hogy a karácsonyi időszakban sem pihennek a határt őrzők, hiszen továbbra is intenzív a határsértő mozgás. 

A magyar emberek számíthatnak arra, hogy a rendőreink és a katonáink teljesítik kötelezettségüket, védik az államhatárt, védik a belső biztonságot 

– fogalmazott. – A kormány megbecsüli a határőrizetben részt vevők munkáját, ezért döntött úgy, hogy hathavi, úgynevezett fegyverpénzt kaphatnak, valamint tízszázalékos bérfejlesztést – tette hozzá Bakondi György.

Borítókép: Bakondi György a déli határkerítés előtt (Fotó: Mirkó István)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.