Kiszelly Zoltán: Márki-Zay inkább lefelé húzza az ellenzéket

Márki-Zay Péter, a baloldal miniszterelnök-jelöltje nem tolja, hanem lefelé húzza az ellenzéket – mondta Kiszelly Zoltán, a Századvég Politikai Elemzések Központjának igazgatója szombaton az M1 aktuális csatornán.

Forrás: MTI2021. 12. 18. 20:37
Márki-Zay Péter
Hódmezõvásárhely, 2018. március 19. Márki-Zay Péter (függyetlen) polgármester (j2) a hódmezõvásárhelyi közgyûlés ülésének kezdete elõtt a városháza dísztermében 2018. március 19-én. MTI Fotó: Ujvári Sándor Fotó: Ujvári Sándor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A műsorban elhangzott: a Századvég friss felmérése szerint sokat veszített az egyébként sem túl nagy népszerűségéből Márki-Zay Péter azóta, hogy a baloldal miniszterelnök-jelöltje lett, de a héten a baloldalról is kiszivárgott ehhez hasonló kutatási eredmény.

Kiszelly Zoltán elmondta:

az ellenzék azt gondolta, hogy az előválasztással olyan lendületet tud nyerni, amelyet fenn tud tartani a választásokig, de ez – szerinte – nem sikerült, a lendület megtört. Márki-Zay Péter azóta „elszabadult hajóágyúként” nagyon sok szavazói csoportot megsértett.

A politológus szerint Márki-Zay Péter a baloldal elkötelezett szavazóit, valamint a fővárosi, nagyvárosi jómódú, gazdag embereket tudja megszólítani, „akiknek mindegy, hogy mennyi pénzt fizetnek az energiáért”, a 60 év fölöttieknél pedig nagyon magas a baloldal miniszterelnök-jelöltjének elutasítottsága.

Kiszelly Zoltán közölte: kutatásaik azt mutatják, hogy a kormánypártok a legtöbb korcsoportban erős helyzetben vannak, a baloldal megpróbálja a helyzetét javítani, de Márki-Zay Péter inkább lefelé húzza, és nem tolja a baloldalt.

Borítókép: Márki-Zay Péter (Fotó: MTI/Ujvári Sándor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.