Külhoni magyar pártvezetőkkel egyeztetett Potápi Árpád János államtitkár

Külhoni magyar pártvezetőkkel egyeztetett hétfőn Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára Szekszárdon. A tanácskozás napirendjén az elmúlt év legfontosabb nemzetpolitikai eredményei és az egyes régiók helyzete szerepelt. A külhoni magyar pártok képviselői a határon túli magyarok jövő évi választásokon való részvételére szólítottak fel.

Forrás: MTI2021. 12. 13. 20:04
Külhoni magyar pártvezetőkkel egyeztetett Potápi Árpád János államtitkár Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Miniszterelnökség nemzetpolitikai államtitkársága MTI-hez hétfőn eljuttatott közleménye szerint a találkozón részt vett Szili Katalin miniszterelnöki megbízott, Szilágyi Péter miniszteri biztos és Grezsa István miniszteri biztos is.

A külhoni magyar szervezetek képviseletében jelen volt Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) elnöke, Brenzovics László, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) elnöke, Berényi József, a Szövetség MKP-platformjának elnöke és Jankovics Róbert, a Horvátországi Magyarok Demokratikus Közösségének (HMDK) elnöke.

A résztvevők áttekintették az elmúlt év legfontosabb nemzetpolitikai eredményeit, valamint egyeztettek az egyes régiók helyzetéről. Sikeresnek ítélték a 2021 a nemzeti újrakezdés éve programjait és egyetértettek abban, hogy a nemzetpolitika középpontjában továbbra is az identitáserősítésnek, a családok támogatásának és a külhoni magyar közösségek gazdasági erősítésének kell állnia - olvasható az államtitkárság közleményében.

A külhoni magyar pártok képviselői kiemelték: továbbra is határozottan kiállnak a magyar kormány mellett. Hangsúlyozták: arra kérik a határon túli magyarokat, hogy minél nagyobb számban regisztráljanak és vegyenek részt a 2022-es magyarországi országgyűlési választásokon, amelynek tétje, hogy tovább erősíthető-e a magyar nemzeti egység és folytatódhat-e a több mint egy évtizede zajló nemzetépítő munka.

Borítókép: MTI

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.