Élő közvetítés
Cseh Köztársaság
ÉLŐ
Törökország
Grúzia
ÉLŐ
Portugália

Magyarországon is azonosították az omikron variánst

Európában már közösségi terjedést mutat az új variáns, így nem meglepő a magyarországi megjelenése – mondta Müller Cecília.

Magyar Nemzet
Forrás: Infostart, M12021. 12. 13. 14:41
MLLER Ceclia
Budapest, 2020. április 22. A kormany.hu által közreadott képen Müller Cecília országos tisztifõorvos a koronavírus-fertõzés elleni védekezésért felelõs operatív törzs online sajtótájékoztatóján 2020. április 22-én. Továbbra is zajlik az idõsotthonok ellenõrzése a koronavírussal összefüggésben; kiemelten vizsgálják az egészségügyi ellátást, a dolgozók felkészültségét - mondta a tisztifõorvos. MTI/Botár Gergely/kormany.hu Fotó: Botár Gergely/kormany.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A beérkezett mintákból két esetben kimutatták a koronavírus omikron variánsát

– jelentette ki az M1 Híradójának Müller Cecília. A tisztifőorvos nyilatkozatát az Infostart szemlézte, eszerint több esetet még nem fedtek fel, de mint arra korábban utaltak, 

Európában a variáns már közösségi terjedést mutat, így nem meglepő a magyarországi megjelenése.

Mint Müller Cecília mondta, az omikron megjelenésétől függetlenül egyértelműen a delta uralkodik a vizsgálati eredményekben, közel 100 százalékban ez okozza a megbetegedéseket. Az országos tisztifőorvos hangsúlyozta, a harmadik oltás felvétele most még fontosabb, mint az eddigiek során. 

Borítókép: Müller Cecília (Fotó: Botár Gergely/kormany.hu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.