időjárás 26°C Ottó 2022. július 2.
logo

Háborús szituációt szült a határunkon a migránshullám

Több fronton intézett támadást a baloldal miniszterelnök-jelöltje

Márki-Zay: Felelőtlen lépés a 13. havi nyugdíj

Magyar Nemzet
2021.12.22. 05:55 2021.12.22. 13:42
Márki-Zay: Felelőtlen lépés a 13. havi nyugdíj

Egy Dobrev Klárával közös kerekasztal-beszélgetésen is a rezsicsökkentéshez hasonló, igazságtalan és felelőtlen lépésnek nevezte Márki-Zay Péter a 13. havi nyugdíj bevezetését. A baloldal közös miniszterelnök-jelöltje többek között veszélyesnek nevezte a 13. havi nyugdíjhoz hasonló lépéseket. Az utóbbi időben egyre kínosabb felvételek látnak napvilágot Márki-Zay Péterről.

„Az a baj ezekkel a felelőtlen lépésekkel, mint a rezsicsökkentés is, hogy ezeket nagyon könnyű megígérni, megadni, és rendkívül nehéz megszüntetni. Tehát tudjuk azt, hogy az előző kormány éppen abba bukott bele részben, hogy megszüntette mondjuk a 13. havi nyugdíjat” – fejtette ki Márki-Zay Péter a Greenpeace Magyarország által szervezett online kerekasztal-beszélgetésen, amelyen Dobrev Klárával, a Demokratikus Koalíció EP-képviselőjével vett részt.

A baloldal közös miniszterelnök-jelöltje több fronton intézett támadást, hiszen korábban a rezsicsökkentésről nyilatkozott úgy, hogy ahelyett „kevesebb vizet kell használni, kevesebb áramot kell használni, kevesebb gázt kell használni”. Egy nyilvánosságra került videófelvételen trágyával etetett gombákhoz hasonlította azokat, akik támogatják a kormány rezsicsökkentését, majd ostoba Fidesz-szavazókról beszélt, és a 13. havi nyugdíjjal kapcsolatban fogalmazott meg éles kritikát.

A Dobrev Klárával közös beszélgetésen Márki-Zay Péter veszélyes intézkedésnek nevezte a 13. havi nyugdíjat, mint mondta, „a rezsicsökkentés kivezetéséről se beszélünk, hiszen ha egyszer megadta ezt az Orbán-kormány valakinek, akkor ebből nagyon nehéz kimászni. De ennek iszonyatosan tovagyűrűző káros hatása van a környezetvédelemre is. Az igazságosság szempontjából is.” A baloldal közös miniszterelnök-jelöltje szerint tehát nem igazságos, sőt veszélyes a 13. havi nyugdíj bevezetése. 

Ezzel a kijelentésével Márki-Zay Péter nyugdíjasok millióitól vitatja el a támogatást.

Az utóbbi időben számos videó- és hangfelvétel látott napvilágot a baloldal közös miniszterelnök-jelöltjéről, aki ráadásul a szavaira érkező kritikákra általában szintén támadással reagál. Márki-Zay a rezsicsökkentést bíráló szavaira érkezett kritikák kapcsán például azt mondta: „ez csak az aberrált fideszesek fantáziaszüleménye, hogy kevesebbszer fürödjenek, meg nagycsalád menjen kisautóba. Ilyen ostobaságokat csak az aberrált fideszesek találtak ki” – fogalmazott.

„Ha irányít a karmester, megyünk, ha nem, akkor is. Aki ezek után a Jobbikot támadja, az Orbán hatalmon maradását segíti” – fogalmazott a Jobbik-elnök közösségi oldalán. Jakab Péter arról ír, „mi, jobbikosok érkeztünk a legtávolabbról az egységes ellenzékbe”. Elmondása szerint amikor a Jobbik elnökévé választották, még az ÁSZ-büntetést fizették, és „a pártot meg kellett tisztítani azoktól, akik ma is együttműködnek a Fidesszel”. Jakab Péter bejegyzése Márki-Zay szavaira reagál, aki a napokban, a Szabad Európának adott interjújában – ahol ellenzéken belüli árulókról és miniszterelnökjelölt-cseréről beszélt – a Jobbikot kritizálta az ellenzéki kampányfinanszírozást illetően. „Évente 2,7 milliárdja van a Jobbiknak. De ebbe a konkrét kampányba alig szállt be. Egyelőre százmilliót sem tud beletenni a kampányba, vagy nem akar” – fogalmazott Márki-Zay. 

Borítókép: Veszprém megye székhelyére látogatott és fórumot tartott Márki-Zay Péter Csonka Balázzsal a városi piacnál (Fotó: Balogh Ákos/Veszprém Megyei Napló)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.