Négy hónapig élelmiszert is lehet vásárolni a Szép-kártyával

2022. február 1-jétől 2022. május 31-ig mindegyik Szép-kártya minden alszámlájáról lehet hideg élelmiszert vásárolni – olvasható Magyarország kormánya hivatalos közleményében.

Forrás: MAGYARORSZÁG KORMÁNYA2021. 12. 30. 13:01
Budapest, 2012. január 27. A Magyar Kereskedelmi Bank (MKB) által kibocsájtásra kerülõ Széchenyi Pihenõkártyák (SZÉP-kártya), amelyek a Pénzjegynyomdában készültek. MTI Fotó: Pénzjegynyomda Fotó: Pénzjegynyomda
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kormány megteremtette annak lehetőségét, hogy a vendéglátás alszámláról 2022. február 1-jétől 2022. május 31-ig lehet hideg élelmiszerre költeni. Ugyanakkor mivel az alszámlák (szálláshely, vendéglátás és szabadidő zsebek) közötti átjárhatóság 2022. december 31-ig megmarad, ezért valójában mindegyik alszámláról lehet hideg élelmiszert vásárolni. Természetesen a korábban célként kijelölt szolgáltatások (szálláshely-, vendéglátás és szabadidő szolgáltatások) vásárlása továbbra is zavartalanul minden alszámláról megvalósítható.

Mind a három alszámlán lévő teljes pénzösszeg felhasználható hideg élelmiszer vásárlásra a beérkezés idejétől függetlenül. A vendéglátás alszámlára legfeljebb évi 150 ezer forint utalható, de ez nem azt jelenti, hogy ennyit lehet maximum hideg élelmiszerre költeni. Az újonnan és a már korábban beutalt összegeket egyaránt fel lehet használni mind a három alszámla esetén hideg élelmiszer vásárlására. 

A személyi jövedelemadóról szóló törvény, a Széchenyi-pihenőkártya felhasználásának veszélyhelyzetben történő eltérő alkalmazásáról szóló 781/2021. (XII. 24.) Korm. rendeletet és a Széchenyi-pihenőkártya kibocsátásának és felhasználásának szabályairól szóló 76/2018. (IV. 20.) Korm. rendeletet együttesen kell értelmezni a Szép-kártyával történő hidegélelmiszer-vásárláskor.

A hivatalos közlemény IDE  kattintva érhető el.

Borítókép: a Magyar Kereskedelmi Bank (MKB) által kibocsájtott Széchenyi-pihenőkártyák (Szép-kártya), amelyek a Pénzjegynyomdában készültek (Fotó: MTI/Pénzjegynyomda)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.