időjárás -5°C Ágnes 2022. January 21.
logo

Németh Szilárd: A gyermekvédelmi népszavazáson dől el Magyarország jövője

Forrás: 888.hu
2021.12.01. 16:03 2021.12.01. 16:27
Németh Szilárd: A gyermekvédelmi népszavazáson dől el Magyarország jövője

A választás tétje, hogy visszafordulunk-e a 2010 előtti baloldali világhoz, vagy inkább közösen folytatjuk a magyar Magyarország építését – mondta a 888.hu-nak adott interjúban Németh Szilárd honvédelmi parlamenti államtitkár, a Magyar Birkózószövetség elnöke. Hozzátette: a Fidesz készen áll a folytatásra, nekünk a magyarok érdeke az első. Magyarországnak előre kell mennie, nem hátra!

– Az Európai Unió  olyan klímapolitikai szempontokat akar érvényesíteni, hogy ezzel a magyarok adója emelkedjen. Márki-Zay Péter, Gyurcsány Ferenc ezt egyáltalán nem ellenzi. Mint rezsibiztos, mi a véleménye erről? – tette fel a kérdést a 888 munkatársa Németh Szilárdnak.

– A Fidesz a magyar érdekeket képviseli Brüsszelben, nem úgy, mint a baloldal, akik viszont Brüsszel felkentjei Magyarországon.

Ez az óriási különbség a migrációs politikánkban és a rezsi kérdésében is – adta meg a választ az államtitkár, majd hozzátette, hogy jelenleg a nagy veszélyt két dologban látja: az egyik, hogy a széndioxid kibocsájtást a családoknak kelljen megfizetnie, a másik, hogy visszatérnének a 2010 előtti idők, amikor háromszorosára emelték a gáz árát.

Németh Szilárd emellett kiemelte, hogy a felmérések szerint a magyarok 82 százaléka ért egyet a rezsicsökkentéssel, az újdonsült miniszterelnök-jelölt Márki-Zay Péter pökhendi és arrogáns kijelentéseivel pontosan ennyi embert sértett és alázott meg. Köztük sok baloldali szavazót is.

Az államtitkár szerint egyébként nem csoda, hogy ekkora a támogatottsága a rezsicsökkentésnek. Az Európában elszabadult gáz-, villany- és üzemanyagáraktól, az energiaválságtól egyedül a magyar családok és vállalkozások védettek, mert az Orbán-kormány hét éve töretlenül fenntartja, és ha szükséges, ki is terjeszti a rezsicsökkentést. A rezsicsökkentés tehát működik – fejtette ki véleményét a témában a kormánypárti politikus.

A gyermekvédelmi népszavazás kérdése

Németh Szilárd elmondta azt is, mit gondol arról, hogy az Országgyűlés elrendelte a gyermekvédelmi népszavazást.

Az államtitkár szerint az LMBTQ-lobbi már az óvodák, iskolák ajtaján kopogtat. 

– Brüsszelből meg olyan szelek fújnak, hogy azonnal nem engedjük be őket, akkor megvonják tőlünk a uniós költségvetési pénzeket, jogállami eljárásokat indítanak ellenünk, és majd jól kizárnak a közösségből.

El akarják venni a magyar szülőktől és nagyszülőktől a gyermeknevelés, a családi és szexuális életre nevelés jogát.

Ezért döntöttünk úgy, hogy hallgassuk meg, mit gondolnak erről az emberek. A gyermekvédelmi népszavazás ugyanúgy egyedülálló lesz Európában, mint a bevándorlásról szóló 2016-os referendum volt – húzta alá interjújában Németh Szilárd.

Németh Szilárd kiemelte, hogy hogy gyermekeinket meg kell védenünk, nekünk szülőknek kell eldöntenünk, milyen jövőt szánunk nekik. 

Az államtitkár szerint tavasszal az országgyűlési választáson és a gyermekvédelmi népszavazáson dől el Magyarország jövője, neki pedig mindegyik kérdésre határozott nem lesz a válasza.

A teljes cikket ITT érheti el. 

Borítókép: Németh Szilárd (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)