Orbán Viktor: Száz éve vihar tombolt Magyarországon

– A szabadság és a hazafiság a magyar politika két nagy hagyománya, az ezeréves Magyarország két nagy tartóoszlopa, ezt a két tartóoszlopot pedig a hűség gerendája köti össze – mondta Orbán Viktor miniszterelnök Sopronban, a hűség napja ünnepi megemlékezésen.

2021. 12. 14. 18:29
Fotó: Fischer Zoltán Forrás: Miniszterelnöki Sajtóiroda
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Száz évvel ezelőtt, a trianoni országvesztés idején olyan politikai vihar tombolt Magyarországon, amilyet még nem láthattak a magyarok 

– mondta Orbán Viktor, miniszterelnök a soproni népszavazás századik évfordulóján mondott beszédében. Úgy fogalmazott: 1921-ben Sopron és környéke körül sütött ki először a nap. – Hálát adunk és köszönetet mondunk, valamint ünnepeljük is az ezer éve szakadatlan szívet, ünnepeljük Magyarországot – tette hozzá a miniszterelnök.

– Száz év után is erőt meríteni jövünk Sopronba, mivel a helyzet ma is nehéz. Szomszédságunkban veszély fenyeget, emberek vándorolnak egyik kontinensről a másikra, világjárvány sújtja az országot, ráadásul a Góliátok ismét visszaélnek a hatalmukkal 

– hívta fel a figyelmet Orbán Viktor. „Azt akarják, hogy elfelejtsük ezeréves történelmünket, a kultúránkat, és vágjuk el magunkat a keresztény gyökereinktől. Egykor Clemenceau-tervnek hívták, ma pedig Soros-tervnek, ami egykor a Párizs környéki béke volt, az ma Európai Egyesült Államok” – vont párhuzamot a múlt és a jelen között a miniszterelnök, aki szerint száz éve fizikai, ma pedig szellemi megszállás folyik hazánk ellen. Hozzáfűzte: ismét népszavazásra készülünk, és – emelte ki – nemet akarunk mondani az LMBTQ-propagandára, ahogy tettük a migráció ügyében is. 

– Jogunk van megvédeni Magyarországot és biztosítani a magyar jövőt 

– hangsúlyozta.

A miniszterelnök emlékeztetett, hogy száz éve voltak olyanok, akik Magyarország ellen és Ausztria mellett kampányoltak, és szomorúan konstatálja, hogy vannak, akik ma is ugyanígy viselkednek. 

– Nekik az az európai, aki feladja hitét, nemzetét és lelkét, és azt vallják, hogy jobban járnánk, ha valami mássá válnánk, csak magyarok ne maradjunk 

– húzta alá a miniszterelnök, kiemelve: nekik az az európai, aki feladja a hitét, nemzetét, nyelvét és értékeit. – Mi azonban eddig sem engedtünk, és nem is fogunk – nyomatékosította. 

Kiemelte: az elmúlt évtizedben egyesítették a nemzetet, munkát adtak mindenkinek, aki dolgozni akar, megerősítették a családokat, csökkentették a rezsit, gondoskodtak a legalacsonyabb keresetűekről és megvédték az országot az illegális bevándorlóktól. A távlatok is vonzók: jövőre a fiatalok nem fizetnek jövedelemadót, a családok visszakapják azt, amit idén befizettek, a minimálbér tovább emelkedik, és a nyugdíjasok újra megkapják a 13. havi nyugdíjat – sorolta. Hozzátette: a fegyveres testületek tagjait megbecsülik, modern honvédséget építenek, vannak exportképes vállalkozások, összekötik közúton és vasúton az egész Kárpát-medencét. A miniszterelnök hangsúlyozta:

azt javasoljuk, hogy Magyarország előre menjen, és ne hátra.

Végül Orbán Viktor kifejtette, hogy a szabadság és hazafiság a magyar politika két nagy hagyománya, az ezeréves Magyarország két nagy tartóoszlopa, amit a hűség gerendája köt össze. A miniszterelnök azt kérte: Sopron maradjon a következő száz évben is a hűség városa, amely összeköti a hazát és a szabadságot, és ezzel olyan szilárd építménnyé teszi Magyarországot, amelyben mi, magyarok otthon érezhetjük magunkat.

Borítókép: Orbán Viktor (Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.