Több mint ötezren jelentkeztek a felsőoktatási keresztféléves képzésekre

Több mint ötezren jelentkeztek a 2022 februárjában induló felsőoktatási képzésekre, közülük legtöbben állami ösztöndíjas mesterképzést jelöltek meg első helyen – derül ki az Oktatási Hivatal közleményéből.

Magyar Nemzet
Forrás: Oktatási Hivatal2021. 12. 13. 15:27
null
Covid, járvány, szájmaszk, vírus, védekezés, közösség, ELTE Feszt Pályaválasztó fesztivál az ELTE Astoria - Trefort-kerti Campus egyetem egyetemista felsooktatas felsőoktatás tanuló tanár diák hallgató fiatalok tanulás oktatás 2021.10.08 fotó: Németh András Péter / Szabad Föld Fotó: Nemeth Andras Peter +36208281361
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

November 21-én lezárult a 2022 februárjában induló képzések felvételi eljárásának hitelesítési időszaka: összesen 5371-en nyújtottak be jelentkezést a Felvi.hu honlapról elérhető e-felvételiben. 

Az első helyen megjelölt jelentkezéseket figyelembe véve mesterképzésre 4525-en, alapképzésre 688-an, felsőoktatási szakképzésre pedig 158-an jelentkeztek. A mesterképzésre jelentkezők mintegy 95 százaléka állami ösztöndíjas képzésre jelentkezett. A mesterképzések első helyes jelentkezéseit figyelembe véve idén is a gazdaságtudományi és a műszaki szakok a legnépszerűbbek.

Jelenleg zajlik a jelentkezők által rögzített adatok és a feltöltött dokumentumok feldolgozása. Az érintettek – a dokumentumok feldolgozottságától függően – az e-felvételiben ellenőrizhetik a felvételi nyilvántartásban található adataikat, dokumentumaikat, pontszámaikat. Bővebb információ a Felvi.hu honlapon olvasható.

Mint az Oktatási Hivatal írja, a felvételi kérelem benyújtását követően megszerzett dokumentumok másolatai (például többletpontot igazoló dokumentumok) 2022. január 10-ig tölthetők fel az e-felvételi rendszerébe, vagy postai úton is beküldhetők az Oktatási Hivatal címére (1443 Budapest, Pf. 220).

Szintén január 10-ig van a jelentkezőknek lehetőségük arra, hogy egyetlen alkalommal módosítsák a jelentkezési sorrendjüket.

A ponthatár megállapítására várhatóan január 24-én kerül sor. A felvettek – a beiratkozást követően – februárban kezdhetik meg felsőoktatási tanulmányaikat, zárul a közlemény.

Borítókép: ELTE Feszt pályaválasztó fesztivál (Fotó: Szabad Föld/Németh András Péter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.