Továbbra is ostromolják hazánkat a migránsok

A szolgálatot teljesítő rendőrök 2021. december 9-én összesen 254 határsértőt tartóztattak fel, és 83 főt akadályoztak meg a hazánk területére történő illegális belépésben – írja a Police.hu.

Forrás: Police.hu2021. 12. 10. 8:43
null
Hercegszántó, 2021. november 12. A Miniszterelnöki Kabinetiroda által közreadott képen rendõr és katona járõrözik az ideiglenes biztonsági határzárnál Hercegszántó közelében 2021. november 12-én. Ezen a napon sajtótájékoztatót tartottak a határátkelõhely közelében, amelyen Szentkirályi Alexandra kormányszóvivõ elmondta, hogy a magyar határvédelmi intézkedések az utóbbi idõben több európai ország számára mintaadóvá váltak, hiszen a határkerítés építése mellett döntött Görögország, Spanyolország, Bulgária, Szlovénia, Észtország, Litvánia, Lettország és Lengyelország is. MTI/Miniszterelnöki Kabinetiroda/Vadnai Szabolcs Fotó: Miniszterelnöki Kabinetiroda/Vadnai Szabolcs
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bács-Kiskun megyében a rendőrök 11 esetben összesen 45 határsértőt tartóztattak fel Balotaszállás, Tompa, Dávod, Rém, Gara, Kiskunfélegyháza, Homorúd, Katymár és Mohács-Sárhát közigazgatási területén – derül ki a cikkből.

Csongrád-Csanád megyében a járőrök 21 esetben összesen 138 határsértőt tartóztattak fel Öttömös, Röszke Ásotthalom, Kiszombor, Szatymaz, Mórahalom, Ruzsa, Kübekháza és Szeged  közigazgatási területén.

Fejér megyében egy esetben 12 határsértőt tartóztattak fel Bodajk külterületén.

Győr-Moson-Sopron megyében egy határsértőt tartóztattak fel Lébény belterületén.

Pest megyében két esetben húsz határsértőt tartóztattak fel Inárcs külterületén.

Vas megyében négy esetben 38 határsértőt tartóztattak fel Szombathely, Ólmod, Körmend és Horvátzsidány közigazgatási területén.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, szír, bangladesi, török, tunéziai, líbiai, indiai és marokkói állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában nyolc esetben összesen 83 főt akadályoztak meg a rendőrök a hazánk területére történő illegális belépésben: Bács-Kiskun megyében öt esetben 54 főt, míg Csongrád-Csanád megyében három esetben 29 főt.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában hét esetben embercsempészés, egy esetben pedig közokirat-hamisítás miatt indult büntetőeljárás.

Borítókép: Rendőr és katona járőrözik az ideiglenes biztonsági határzárnál Hercegszántó közelében. (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Kabinetiroda/Vadnai Szabolcs)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.