Újabb figyelmeztetést adtak ki: eső, ónos eső és havazás is várható

Többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, de kisebb körzetekben északkeleten, illetve késő délután a Dunántúlon kevesebb felhős is lehet – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésében.

Forrás: MET.HU2021. 12. 28. 7:38
Budapest, 2017. február 1. Egy gyalogos kutyával megy át a zebrán az ónos esõben Budapesten, az Andrássy úton 2017. február 1-jén. MTI Fotó: Balogh Zoltán Fotó: Balogh Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Előbb a Dél-Dunántúlon várható csapadék, ami később az Alföldre, majd az Északi-középhegységre is átterjed.

Ennek formája eső lesz, de a hóval borított, illetve fagypont alatti területeken ónos eső, elsősorban az Északi-középhegység északi felén és a magasabban fekvő helyeken havazás is várható.

Emellett késő este az Észak-Dunántúlon is elered az eső. A többnyire mérsékelt délkeleti szél az Észak-Dunántúlon időnként megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 0 és +4 fok között változik, északkeleten lehet nagy területen fagypont alatt. Késő estére –5, +3 fokra hűl le a levegő.

Fotó: met.hu

Figyelmeztető előrejelzések kedd éjfélig

 

Ónos eső

A vészjelzésük  szerint a Duna vonalának tágabb térségében a délelőtti órákig ónos szitálás előfordulhat (néhány tized mm). A késő délutáni óráktól az Alföld északi felén, a főváros térségében, később pedig az Északi-középhegység környezetében is várható ónos eső, melynek pontos mennyisége bizonytalan,az említett térségekben a keddi nap folyamán narancs riasztás kiadása sem zárható ki teljesen. (Összességében a kedden várható ónos eső mennyisége az elmúlt napokhoz képest jóval kevesebbnek ígérkezik.)

Kedden este az Északi-középhegység térségében újabb havazás kezdődik, melyet idővel délnyugat felől egyre többfelé fagyott eső, ónos eső vált fel, a havazás az északkeleti határvidékre korlátozódik. A térségben kedd éjfélig összességében lepel–3-4 cm friss hó hullhat.

Borítókép: Egy gyalogos kutyával megy át a zebrán az ónos esőben Budapesten, az Andrássy úton 2017. február 1-jén (Fotó: MTI /Balogh Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.