A szombathelyi Fidesz szerint Czeglédy most a mentelmi jogáról hazudik

A kormánypárt helyi szervezete azt állítja, Czeglédy Csaba csak a mentelmi jog miatt akar képviselő lenni.

Magyar Nemzet
2022. 01. 29. 16:12
Czegldy Csaba
Szeged, 2018. prilis 4. Czegldy Csaba a Szegedi Jrsbrsgon 2018. prilis 4-n. A Csongrd Megyei Fgyszsg indtvnyozta elzetes letartztatsnak hrom hnappal trtn meghosszabbtst. Czegldy Csaba (ljen Szombathely!-MSZP-DK-Egytt) szombathelyi nkormnyzati kpviselt mrcius 1-jn engedtk ki a brtnbl, miutn kpviseljellt lett, gy megillette a mentelmi jog. Ezt azonban a Nemzeti Vlasztsi Bizottsg mrcius 2-n felfggesztette, aznap este ismt rizetbe vettk, majd a brsg harminc napra elrendelte elzetes letartztatst. MTI Fot: Rosta Tibor Fotó: Rosta Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Czeglédy Csaba ismét hazudozik – ezzel a címmel adott ki közleményt a szombathelyi Fidesz, melyben a baloldal mai kampányeseményére reagáltak. – Czeglédy Csaba az átverés nagymestere; egy csalótól és okirat-hamisítótól ez nem meglepő. 

Ma reggel az átverés, megtévesztés magasiskoláját mutatta be a szombathelyi vásárcsarnokban. 

A produkciónak Márki-Zay Péter mellett részt vevője volt dr. Nemény András polgármester és dr. László Győző alpolgármester, mindketten  jogászvégzettségűek – írták a kommünikében. A Fidesz helyi szervezete a képviselőjelölt azon mondatára utalt, amikor Czeglédy kijelentette: „Amennyiben országgyűlési képviselő leszek, nem fogok a mentelmi jogra igényt tartani, hiszen nem a mentelmi jog miatt, hanem az önök szolgálata miatt szeretnék képviselő lenni.”

A kormánypárt szombathelyi szervezete ezzel szemben azt állítja: 

Czeglédy Csaba csakis azért akar képviselő lenni, hogy mentelmi jogot szerezve egérutat nyerjen a rá váró súlyos büntetés elől.

Szerintük a mentelmi joggal kapcsolatos kijelentés csak egy újabb hazugság Czeglédy Csabától, hiszen mint írták: az Országgyűlésről szóló törvény 78. paragrafusa egyértelműen kimondja, hogy 

a képviselő mentelmi jogáról büntetőeljárás esetén semmilyen körülmények között nem mondhat le. A mentelmi jog felfüggesztéséről a legfőbb ügyész indítványára az Országgyűlés szavaz. Ha a képviselők legalább kétharmada nem szavazza meg a kiadást, a mentelmi jog fennmarad, és Czeglédy Csabával szemben nem folytatható a bírósági tárgyalás, és nem születhet meg az akár húszéves szabadságvesztést kiszabó ítélet. 

– Czeglédy Csaba hatalmas hazugságához szó nélkül asszisztált Márki-Zay Péter, dr. Nemény András és dr. László Győző. Márki-Zayból simán kinézzük, hogy gőze sincs erről az alapvető jogszabályról, ahogy máshoz se sokat konyít. Mondjuk, eddigi ténykedésük alapján szeretett városunk méltatlan vezetőiből is kinézzük ezt – rögzítette közleményében a szombathelyi Fidesz.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.