Az oltás csökkenti az omikron vírusvariáns lefolyásának súlyosságát

Fontos, hogy akik még nem kapták meg, azok minél hamarabb vegyék fel az első védőoltásaikat – emelte ki a háziorvos.

Forrás: YouTube/MagyarországKormánya2022. 01. 19. 13:40
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Dr. Békássy Szabolcs országos kollegiális szakmai vezető háziorvos szerint január első napjaiban szignifikánsan megnőtt az esetszám a legúti megbetegedéssel háziorvosokhoz forduló betegségek esetszáma, aminek hátterében feltehetően az omikron vírusvariáns a robbanásszerű terjedése állhat.

Ez a vírusvariáns ugyan nagyon fertőzőképes, nagyon gyorsan terjed, de sokkal kevésbé betegíti meg az alső légutakat.

A Covid-oltás felvétele rendkívül fontos az omikron hullám idején, hiszen a Covid omikron variáns valóban enyhébb tüneteket okozhat, ugyanakkor egyértelműen igazolódik, hogy a súlyos lefolyású megbetegedés kockázatát a koronavírus-védőoltás az omikron variáns esetében is jelentősen mérsékli – ismertette a szakember.

Ezért is nagyon fontos, hogy azon páciensek, akik még nem részesültek alapimmunizálásban, minél hamarabb vegyék fel az első védőoltásaikat, illetve természetesen az ismétlő, harmadik oltás felvételének jelentősége is megnőtt az ötödik járványhullám idején 

– zárja sorait Békássy Szabolcs.

Az omikron vírusvariáns kapcsán készült eredeti videót itt tekintheti meg:

Borítókép: Dr. Békássy Szabolcs (Fotó: Részlet a videóból)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.