időjárás 35°C Ulrik 2022. július 4.
logo
Mint írják, az országgyűlési képviselő nemtelen támadása kizárólag politikai haszonszerzésből születhetett

Bepereli a Nemzeti Népegészségügyi Központ Hadházy Ákost

Magyar Nemzet
Forrás: NNK
2022.01.07. 13:46 2022.01.07. 14:29
Bepereli a Nemzeti Népegészségügyi Központ Hadházy Ákost

 A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) személyiségi jogok megsértése és nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás miatt jogi eljárásokat kezdeményez Hadházy Ákos független országgyűlési képviselővel szemben – derül ki az NNK közleményéből.

Mint írják, az országgyűlési képviselő csütörtökön közzétett Facebook-bejegyzésében az alábbiakat állítja: „Feljelentést tettem hivatali visszaélés és foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés gyanúja miatt…”, és a bejegyzésben e mondatokat követően az országos tiszti főorvos fényképét közli. 

Ebből a szövegkörnyezetből és közlésből egyenesen következik, hogy az országos tiszti főorvost azonosítja az ismeretlen tettes személyével.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ és az országos tiszti főorvos az oltóanyagok forgalomba hozatali engedélyei kiadásában a hatályos jogszabályok értelmében nem engedélyező hatóság – hívta fel a figyelmet az NNK, hozzátéve: az engedélyező hatóság a „kínai és orosz oltóanyag” forgalomba hozatali engedélyét a jogszabályi előírások alapján adta ki, amely alapján az alkalmazásuk történt és történik.

Hadházy Ákos nyilvános bejegyzése – szakmai hozzá nem értése és rosszhiszeműsége miatt – lejáratja a Nemzeti Népegészségügyi Központot, amelynek egyik közfeladata a járványügyi védekezés, és ezzel a lakosságot szándékosan félrevezeti – olvasható a közleményben.

Az NNK szerint Hadházy Ákos ezzel a magatartással közvetlenül és súlyosan veszélyezteti a járványügyi védekezést, megkérdőjelezi a védekezésben résztvevő szakemberek szakmai hitelességét, a védekezés módszereiben aláássa a közbizalmat, ilyen és hasonló megnyilvánulásaival az oltásellenes mozgalmat erősíti.

A közlemény kijelenti: az országgyűlési képviselő nemtelen támadása kizárólag a politikai haszonszerzésből születhetett.

Hozzáteszik: a Magyarországon alkalmazott valamennyi oltóanyag hatékony és biztonságos.

Borítókép: Hadházy Ákos országgyűlési képviselő. Fotó: Mirkó István

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.