Hatezer felett a fertőzöttek száma, elhunyt kilencvennégy beteg

Ma újabb 54 ezer adag, a gyermekek oltáshoz szükséges Pfizer-vakcina érkezett Magyarországra, így az 5–11 évesek immunizálása tovább folytatódhat.

Magyar Nemzet
Forrás: koronavirus.gov.hu2022. 01. 18. 9:41
null
Fotó: Zékány János
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Koronavírus.gov.hu tájékoztatása szerint keddre 

újabb 6851 új fertőzöttet igazoltak Magyarországon, valamint 94 többségében idős, krónikus beteg vesztette életét.

A legfrissebb adatokkal együtt a járvány kezdete óta a beazonosított fertőzöttek száma összesen 1 355 084-re, az elhunytak száma pedig 40 601-re emelkedett. Jó hír, hogy a gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 1 176 855 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 137 628 fő. Jelenleg 2689 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 217-en vannak lélegeztetőgépen.

Az oltási program, illetve a sikeres oltási akció eredményeként 6 321 039-re emelkedett a beoltottak száma Magyarországon, közülük 6 062 346-on a második, 3 423 900-an pedig már a megerősítő harmadik oltását is igényelték. A kormányzati portál ugyanakkor rámutatott, hogy az omikron vírusvariáns már erősen terjed és növeli a fertőzöttek számát, a megerősítő oltás felvételével viszont megelőzhető a betegség súlyos lefolyása. A kormány ezért a januári hétvégékre újabb oltási akciót szervezett, ahol az első, az elmaradt második, illetve az emlékeztető harmadik dózist 101 kórházi oltóponton és további 115 járási helyszínen időpontfoglalás nélkül, helyszíni regisztrációval lehet igényelni. 

Az oltási akciónapokon csütörtök és péntek délután 14 és 18 óra között, szombaton pedig 10 és 18 óra között várják az oltakozókat. 

Emellett a rendelési időben végzett oltásokon túl a háziorvosok is tartanak oltási akciókat, a hétvégi oltási akciónapokra pedig külön térítésre jogosultak. 

A felnőttek mellett az 5–11 éves gyermekek vakcinációja is jól halad: 

december eleje óta már 79 ezer gyermeket regisztráltak oltásra, közülük pedig 67 ezren már fel is vették azt. Közben ma újabb 54 ezer adag, a gyermekek oltáshoz való Pfizer-vakcina érkezett Magyarországra, így az 5–11 évesek immunizálása tovább folytatódhat.

Borítókép: Egy kislányt oltanak be a Pfizer gyermekvakcinájával (Fotó: Facebook/Koronavírus Tájékoztató oldal)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.