időjárás 9°C Bernát, Felícia 2022. május 20.
logo

Hollik: Márki-Zay zagyva egészségügyi javaslatai egybeesnek a Gyurcsány-kormány politikájával

Forrás: MTI
2022.01.21. 15:26 2022.01.21. 15:38
Hollik: Márki-Zay zagyva egészségügyi javaslatai egybeesnek a Gyurcsány-kormány politikájával

A Fidesz szerint Márki-Zay Péter ellenzéki miniszterelnök-jelölt zagyva egészségügyi javaslatai egybeesnek a Gyurcsány-kormány politikájával, amely 2010 előtt csődbe vitte a magyar egészségügyet – olvasható a Magyar Távirati Iroda írásában.

Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója pénteki videónyilatkozatában azt mondta: az elmúlt napok sajtóhírei alapján úgy tűnik, hogy a baloldal kijelölt miniszterelnök-jelöltje nemcsak a rezsicsökkentéssel, a 13. havi nyugdíjjal vagy éppen a benzinár csökkentésről beszél össze-vissza, hanem az egészségügyről is.

Felhívta a figyelmet arra: Márki-Zay Péter legutóbb egy olyan képtelen javaslatot tett, hogy a magyar emberek szemműtéteit inkább végezzék Indiában.

Hollik István úgy vélte: egy ilyen zagyva javaslat még a baloldal miniszterelnök-jelöltjétől is meglepő. Ugyanakkor – folytatta – sértő is a magyar egészségügyben dolgozókra nézve, hiszen a magyar ápolónők és orvosok felkészültek, értenek a munkájukhoz, ezért nem kellene őket megsérteni azzal, hogy egy szemműtétet sem képesek elvégezni.

A Fidesz kommunikációs igazgatója úgy értékelt, Márki-Zay Péter zagyva, furcsa javaslatainak ugyanakkor egy közös nevezője van: mindegyik egybeesik a Gyurcsány-kormány egészségügyi politikájával. Az a politika viszont csődbe vitte a magyar egészségügyet, hiszen hatszázmilliárd forintot vontak ki az ágazatból

tette hozzá.

Ezért mi azt gondoljuk, hogy a magyarok nem kérnek a múlt politikájából, nem kérnek a múlt embereiből, hiszen Magyarországnak előre kell mennie, nem hátra

hangoztatta.

Borítókép: Gyurcsány Ferenc és Márki-Zay Péter (Fotó: Facebook/Kocsis Máté)