Karácsony jobbkeze bosszút állt a kirúgott háromgyerekes családanyán

A sokmilliárdos vagyonáról, a Prisztás-villáról, floridai luxusingatlanokról ismertté vált Mártha Imre budapesti közművezér, akit Gyurcsány-fiókának gúnyolnak a háta mögött, megdöbbentő módon megalázta egyik kirúgott dolgozóját – számolt be az Origó.

Forrás: Origó.hu2022. 01. 25. 9:19
KARÁCSONY Gergely; MÁRTHA Imre; MIKLÓS István; TÜTTÕ Kata
Budapest, 2020. március 9. Mártha Imre, az FKF Nonprofit Zrt. felügyelõbizottságának elnöke (b), Karácsony Gergely fõpolgármester (b2), Tüttõ Kata fõpolgármester-helyettes (j) és Szalmásy Miklós István, a Fõvárosi Közterület-fenntartó Zártkörûen Mûködõ Nonprofit Részvénytársaság (FKF Nonprofit Zrt.) megbízott vezérigazgatója (j2) az FKF és szakszervezet között létrejött 2020. évi bérmegállapodás aláírásán a cég vezérigazgatóságán 2020. március 9-én. A megállapodás szerint a fizikai dolgozók tízszázalékos, a szellemi dolgozók egységesen hétszázalékos béremelést kapnak. MTI/Máthé Zoltán Fotó: Máthé Zoltán Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Miután a Metropol megírta, hogy sok más közműdolgozó mellett elbocsátottak egy háromgyermekes családanyát is, Mártha Imre és cége példátlan módon, személyiségi jogokat is durván megsértve bosszút állt:

Minden jogot és alapvető emberi érzést megsértve közzétették az édesanya nevét a közművek hivatalos Facebook-oldalán.

Jutalmat is kapott, mégis kirúgták

Miközben az elbocsátás előtt nem sokkal még jutalmazták a 12 éve folyamatos munkaviszonnyal rendelkező anyát, most ország-világ előtt megalázva, a nevét a Facebookra kiírva azt állították, hogy saját maga az oka annak, hogy utcára került – derül ki az Origó cikkéből.

Forrás: Metropol

Elégedetlenek voltak a munkavégzésével

– írták most nyilvánosan róla annak ellenére, hogy az édesanya csak jutalmat kapott a Fővárosi Közterület Fenntartónál, fegyelmit soha. Ráadásul a kirúgásakor még jó referenciát is ígértek neki.

A háromgyermekes édesanyát 12 év után úgy rúgták ki és alázták meg, hogy alig egy órája volt összepakolni. Állítólag megvető módon közölték vele, hogy remélik, nem kell rá kihívni a biztonságiakat, de a polár FKF-felsőt megtarthatja.

Karácsony Gergely is megalázta

Ezután az asszony hiába próbált segítséget kérni Mártha Imrétől kezdve Tüttő Kata főpolgármester-helyettesig mindenkitől a fővárosban. Hiába adta be jelentkezését a közműcéghez több állásra is, válaszra sem méltatták. Egy rendezvényen még személyesen Karácsony Gergelytől is segítséget kért, de ő előbb máshoz küldte, majd Karácsony emberei levélben azt közölték vele, hogy

a főpolgármester úrnak nincs személyes fogadóórája, és sajnálják, ha nem elégedett az intézkedéssel.

Az Origó felkereste a családanyát, aki lelkileg teljesen összetört a becsületsértő állítások miatt, de annyit elmondott: azon gondolkodik, hogy megteszi a jogi lépéseket az őt besározó volt munkaadója, a fővárosi közműcég ellen.

Borítókép: Mártha Imre és Karácsony Gergely (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.