Floridai magánszigeten építkezik a budapesti közműholding vezetője

A Főkefétől Floridáig. Újabb bizonyító erejű fotók és dokumentumok érkeztek a Metropol szerkesztőségébe a fővárosi közműcégek csúcsvezetőjének elképesztő gazdagságáról. Kiderült, Mártha Imre nemcsak egy luxusingatlant vásárolt magának Floridában, hanem egy óceánparti területen hamarosan egy reneszánsz (!) villa építésébe is belekezd. Mit rejteget még a Gyurcsány-fióka? – tette fel a kérdést cikkében a Metropol.

Forrás: METROPOL.HU2022. 01. 18. 8:40
KARÁCSONY Gergely; MÁRTHA Imre; MIKLÓS István; TÜTTŐ Kata
Budapest, 2020. március 9. Mártha Imre, az FKF Nonprofit Zrt. felügyelőbizottságának elnöke (b), Karácsony Gergely főpolgármester (b2), Tüttő Kata főpolgármester-helyettes (j) és Szalmásy Miklós István, a Fővárosi Közterület-fenntartó Zártkörűen Működő Nonprofit Részvénytársaság (FKF Nonprofit Zrt.) megbízott vezérigazgatója (j2) az FKF és szakszervezet között létrejött 2020. évi bérmegállapodás aláírásán a cég vezérigazgatóságán 2020. március 9-én. A megállapodás szerint a fizikai dolgozók tízszázalékos, a szellemi dolgozók egységesen hétszázalékos béremelést kapnak. MTI/Máthé Zoltán Fotó: Máthé Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gazdag ember. Nagyon. […] Én több Mártha Imrét szeretnék– bukott ki Gyurcsány Ferencből nemrég az igazság Mártha Imrével kapcsolatban. 

Nem is mondhatott mást, miután kiderült, hogy a közműholding vezérének vagyonát akár ő is megirigyelhetné.

Kétmilliárdos Prisztás-villa, egy balatoni kikötő és egy alsóőrsi 500 milliós villa, egy 60 milliós Bentley, és egy luxuskondomínium Amerika egyik leggazdagabb városában, Naplesben, Floridában.

Naples, az amerikai milliárdosok kedvenc üdülőövezete – itt vett luxuslakást a budapesti közművezér. Fotó: Metropol

Óceánparti birtoka is van Floridában – ide fog építkezni

Az elmúlt héten a Metropol szerkesztőségébe eljuttatott újabb fotók és dokumentumok szerint a Naples városában vásárolt luxuslakás csak előfutára volt a többi, Floridában megvásárolt ingatlannak. Egyes információk szerint hosszabb távon a Magyarországról való távozását tervezi a cégvezér, ugyanis hamarosan építkezésbe kezd egy floridai, óceánparti ingatlanon.

Fotó: Metropol

Aminek sokmilliárdos értékét az adja, hogy a tulajdonos jachtjával egy fantasztikus mesterséges csatornarendszeren keresztül könnyen kihajózhat a Mexikói-öböl meseszép vizeire.

Dicsekszik is vele: „ellenőrzöm a leveleimet!”

Ezúttal egy olyan fotó landolt a Metropol szerkesztőségében, amin Gyurcsány kedvenc tanítványa éppen besétál erre az óceánparti ingatlanra. Persze ezúttal sem marad el a Mártha Imre-féle magamutogatás, mert a képaláírásból kiderül, hogy a fővárosi köztisztaság, távfűtés, kertészet és temetkezés egyszemélyi főnöke igazi otthonának ezt a luxusingatlant tartja.

Fotó: Metropol

Egy mesterséges sziget sarkán van a birtok, csak a földterület önmagában milliárdos érték

A hétköznapi emberek számára elérhetetlen luxusingatlan, amint a Metropolhoz eljuttatott adásvételi szerződésből kiderül, egy mesterséges sziget legtávolabbi sarkán található.

Ami megsokszorozza az értékét, mert így a szokásosnál is nagyobb saját jachtkikötő építhető a sarokingatlanra.

A Google-maps segítségével az is nyomon követhető, hogyan lehet majd Mártha jövőbeni kikötőjéből a mangrove-labirintuson át kihajózni a Mexikói-öböl gyönyörű vizére. Ez a Ten Thousands Island nemzeti park vidéke, a világ milliárdosainak egyik rejtekhelye.

A Metropol szerint, a kérdés már csak az, hogyan került ide a fővárosi közműcégek vezére, akinek már saját postaládája is van a milliárdosok birodalmában. Miközben Mártha Imre még soha nem szerepelt a leggazdagabb magyarok százas listáján.

Fotó: Metropol

Miközben Mártha Imre dőzsöl, Budapest hanyatlik

Miközben a budapesti közműcégek teljhatalmú ura kérkedik sokmilliárdos vagyonával, a városvezetés Budapest lakóin és a melósokon spórol: leszerelik szemeteskukák ezreit és BKK-automaták tucatjait, a közműcégektől pedig kirúgnak egy csomó embert. Köztük egy háromgyermekes édesanyát is, akiről a Metropol riportja alapján kiderült, hogy Mártha Imréék még meg is alázták.

Borítókép: Mártha Imre, az FKF Nonprofit Zrt. felügyelőbizottságának elnöke az FKF és a szakszervezet között létrejött 2020. évi bérmegállapodás aláírásán, a cég vezérigazgatóságán 2020. március 9-én (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.