Koronavírus: folyamatosan nő a gyógyultak és a friss fertőzöttek száma

Hat és fél millió ember vette fel eddig a második, közel három és fél millióan a harmadik oltást. Folyamatosan nő a gyógyultak száma, de az aktív fertőzötteké is emelkedik.

Magyar Nemzet
Forrás: koronavirus.gov.hu2022. 01. 11. 9:55
Székesfehérvár, 2021. december 12. Egy férfi megkapja a német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina harmadik, emlékeztető adagját a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházban Székesfehérváron 2021. december 12-én. A november 22-én kezdődött oltási akcióban regisztráció és előzetes időpontfoglalás nélkül várják az oltakozni szándékozókat naponta 7 és 19 óra között az ország 101 kórházában, valamint a szakrendelőkben is. Székesfehérvárott is sokan kérték az emlékeztető oltást. Fotó: MTI/Vasvári Tamás Fotó: Vasvári Tamás Forrás: MTI
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kiadta friss, 24 órás jelentését a Koronavírus.gov.hu kormányzati portál. Eszerint: „a beoltottak száma 6 294 707 fő, közülük 6 033 675 fő már a második, 3 292 175 fő pedig már a megerősítő harmadik oltását is felvette. 3382 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 1 300 994 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 69 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 40 016 főre emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 1147 818 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 113 160 főre emelkedett. 2932 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 274-en vannak lélegeztetőgépen. Az omikron vírusvariáns Magyarországon is terjed.  Az oltási akció ezen a héten is folytatódik: csütörtök és péntek délután, valamint szombaton ismét előzetes időpontfoglalás nélkül lehet menni oltásra a kórházi oltópontokra és a kijelölt járásközponti szakrendelőkbe. Ma megérkezett a harmadik szállítmány a Pfizer gyermekek oltásához való vakcinájából. Már 71 ezer gyermeket regisztráltak a szülők oltásra, és 56 ezer gyermek fel is vette azt.”

A portál felhívja a figyelmet, hogy januárban folyamatosan lesznek oltási akciók a kórházi és járásközponti oltópontokon, legközelebb január 13–14-én 14–18 óra között és január 15-én 10–18 óra között.

Borítókép: Január folyamán folyamatosan szerveznek oltási akciókat (Kép: MTI/Vasvári Tamás)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.