időjárás 16°C Apollónia 2022. július 7.
logo

Minden irányból özönlenek a migránsok Magyarország felé

Forrás: Police.hu
2022.01.19. 09:42 2022.01.19. 10:41
Minden irányból özönlenek a migránsok Magyarország felé

A rendőrök január 18-án összesen 208 határsértőt tartóztattak fel és 178 főt megakadályoztak az illegális határátlépésben – írja a rendőrség hivatalos oldala, a Police.hu.

  • A Bács-Kiskun megyei határszakaszon a rendőrök 11 esetben összesen 46 határsértőt tartóztattak fel Vaskút, Tataháza, Mélykút, Bátmonostor, Hercegszántó-Budzsak, Petőfiszállás, Tompa, Balotaszállás és Homorúd közigazgatási területén.
  • Csongrád-Csanád megyében a járőrök 21 esetben, összesen 96 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom, Szeged, Ruzsa, Röszke, Öttömös, Domaszék, Deszk, Szatymaz, Bordány, Óföldeák, Csanádpalota, és Szeged-Gyálarét közigazgatási területén.
  • Fejér megyében, Székesfehérvár külterületén a rendőrök 5 illegális migránst fogtak el.
  • Győr-Moson-Sopron megyében a rendőrök Jánossomorja területén összesen 6 határsértőt tartóztattak fel.
  • Komárom-Esztergom megyében a rendőrök Tatabánya külterületén összesen 11 határsértőt tartóztattak fel.
  • Pest megyében Inárcsnál 23, Vác külterületén 8, Cegléden 6 határsértőt tartóztattak fel.
  • Vas megyében a rendőrök Szombathely és Bucsu területén összesen 6 határsértőt tartóztattak fel.
  • Zala megyében, Lentiben pedig 1 határsértőt tartóztattak fel a rendőrök.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során szír, egyiptomi, pakisztáni, indiai, afgán, tunéziai, marokkói, palesztin, török, bangladesi, butáni és koszovói állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt napon két esetben Bács-Kiskun és két esetben, Csongrád-Csanád megyében a rendőrök összesen 67 főt akadályoztak meg a hazánk területére történő illegális belépésben. Tiltott határátlépés miatt 16 embert fogtak el, 4 esetben embercsempészés miatt indult büntetőeljárás – közölte a Police.hu.

Borítókép: Határsértők Csongrád-Csanád megyében (Fotó: Police.hu)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.